Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znamo da su važni

Evo koji su strani jezici u Hrvatskoj sve popularniji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maturanti su danas pisali test iz engleskog jezika. Većina ih engleski uči cijeli život, a i što se tiče korištenja ostalih stranih jezika, iznad su europskog prosjeka.

Iza naših maturanata od danas je i ispit iz engleskog jezika, koji se pisao tri sata i sastojao od tri dijela. Zamjerke imaju jedino na najteži dio ispita, slušanje, nakon kojeg su morali odgovoriti na pitanja.

Pročitajte i ovo Lorena Tolić Loša reakcija ministarstva Na pragu su budućnosti, a već se nose s enormnim stresom: "Sve mi to samo daje vjetar u leđa da odem iz Hrvatske" Maturanti uče (Foto: Dnevnik.hr) Izmjene zbog štrajka Objavljen novi kalendar polaganja državne mature: Maturanti će na ispite ići i subotom

Jezike uče cijeli život i svjesni su njihove važnosti. A što je Europa bliže, smatraju da će im njihovo znanje više i koristiti. Studiranje ili posao u inozemstvu rado bi prihvatili.

>> Koliko je važno znati strane jezike?

Potražnja raste, a popularnost jezika prilagođava se potrebama tržišta. Sve više uče se švedski, norveški, danski i istočnjački jezici. Hrvatski učenici govore više stranih jezika od svojih europskih kolega. Nema učenika u višim razredima srednje škole koji ne uči barem jedan strani jezik, što ih čini boljim od europskog prosjeka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene