Splitskom srednjoškolcu Tomislavu Pušiću ovih se dana ostvario san.


Dres koji je splitski srednjoškolac Tomislav Pušić osmislio za Kosovo, nosio je biciklistički predstavnik na Olimpijskim igrama u Riju.

Nakon Kosova već je stigla ponuda i iz daleke Saudijske Arabije. Dresovi su u proizvodnji. No zanimljivo je da to radi - besplatno. 'Dres je prvo bio bijel i s nekim šarama, bio je ružan i ja sam poslao njihovu predsjedniku poruku da se meni dres ne sviđa i da ću ja dizajnirati novi. On je rekao: Ajde ako znaš bolje. Ja sam dizajnirao, svidio im se i završio je na Olimpijskim igrama', ispričao je Tomislav.

Kosovski predstavnik Qendrim Guri s ponosom ga nosi i na plažama Rija. Tomislavov otac Drago ispričao je kako je Tomislav još prije dvije godine izrazio želju da ide u Rio, a kako je dizajnirao dres, tako mu se i ispunila želja da ondje ode.

Tomislavu svakodnevno stižu poruke Kosovara koji su oduševljeni dresom. A nakon Kosova, njegovo ime stiglo je i u saudijski klub Al Salam. 'Saudijska Arabija je riješena, dresovi su u proizvodnji, rade se u Švicarskoj', rekao je Tomislav.

11.08.2016.

Naš mu biciklistički savez nije ni odgovorio

Predložio je i svoju verziju dresa našem biciklističkom savezu ali kaže odgovor nije dobio. Njegova kolekcija dresova prelazi brojku 80. Ali kosovski i saudijski dres osmislio je - besplatno. 'Zato što je gušt da ti je dres negdje. A imam ljubav prema dresovima. Meni više znači da dres dođe do nekoga da imaju na što i oni biti ponosni i ja, i da smo svi sretni i zadovoljni', rekao je Tomislav.

No, ovaj marljivi srednjoškolac ne radi samo na osmišljavanju dresova. Kaže da još popravlja i klima uređaje, frižidere, komore i cijelo ljeto tako zarađuje za utrke i biciklizam.

Hrvatski dres želi besplatno osmisliti. Idući korak mu je kaže dogovor s Kosovom za dres za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr