Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas se bavi modom

Mladi Šibenčanin odbacio svećeničku halju i priznao da je gay

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Vukov (25) Božji poziv osjetio je sa 14 godina. Preokret u njegovom životu dogodio se kada se iz Zagreba preselio u Split.

Šibenčanin Hrvoje Vukov (25) za portal Šibenik In ispričao je kako je sa 14 godina osjetio Božji poziv, a onda shvatio da je gay i odlučio se posvetiti modi i dizjanu.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Odluka da želi biti svećenik u njegovoj obitelji nije bila, kaže, baš ludo prihvaćena, ali za njega nije bilo dileme. 'Od malih nogu bio sam uključen u rad župe, od čitanje do pomaganja redovnicima. U svemu sam imao i veliku podršku šibenskog biskupa Ante Ivasa i župnika Krešimira Mateše uz čiju sam pomoć i otišao u metropolu jer inače mladi budući svećenici iz Šibenika odlaze u Split na školovanje', rekao je o počecima svog vjerskog života.

VIDEO Blizanci objavili ocu veliku tajnu, a onda je on njih iznenadio

Dok je živio u Zagrebu bio je zadovoljan svojim životnim pozivom, a do preokreta u njegovom životu došlo je kada ga je biskup Ivas odlučio premjestiti u Split. Prisjetio se da ga je novi grad gušio i nije se najbolje snašao. 'Nakon putovanja u Izrael, odlučio sam da trebam pauzu od Crkve', prisjetio se, a nakon pauze nikad se nije vratio Crkvi. Počeo se, naime, preispitivati i tražiti odgovor na pitanje tko je.

Zaljubio se u modu

'Počeo sam istraživati vlastitu seksualnost i postao svjestan činjenice da određene životne ciljeve ne mogu ostvariti unutar institucije', ispričao je Hrvoje za ŠibenikIn. U to vrijeme radio je kao promotor jedne austrijske kozmetičke kuće, zaljubio se u modu, kozmetiku i dizajn, ali, kaže, i dalje je živio u laži.

'Teško mi je bilo priznati da sam gay i još teže odvojiti od Crkve koja mi je pružala i materijalnu sigurnost', iskreno priznaje.

13-godišnjak najboljem prijatelju priznao veliku tajnu - I to SMS-om!

Zaduživanje kojem se okrenuo nenaviknut na plaćanje računa nije mu bilo glavni problem. 'Shvatio sam napokon da je glavni izvor mog nezadovoljstva bio taj što se nisam 'outao', što nisam sebi niti drugima priznao da sam homoseksualac', kaže Hrvaje i nastavlja:

'No, osjećao sam da sam to što jesam i tako našao u sebi nevjerojatnu hrabrost da sve te stvari koje sam si natovario na leđa, prihvatim kao normalne jer život je borba.'

Ne zna jesu li kolege znale da je gay

Ne zna jesu li njegovi kolege svećenici znali da je gay jer se o tome nije govorilo, ali siguran je da svaki homoseksualca to osjeća i zna da je. 'Samo je pitanje dana kad će pojedinac shvatiti da je to u redu', zaključuje Hrvoje koji je danas posvećen svom vlastitom modnom brendu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene