Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi poduzetnici

Mladi poduzetnici: Oni obavljaju posao za druge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete li zamisliti koliko biste vremena uštedjeli da netko umjesto vas stoji u redu u banci? Ili vam na posao donese ključeve koje ste zaboravili? Trojica mladića su upravo na ovakvim poslovima osnovali vlastiti biznis.

U pošti, na tržnici, sudovima, autopraonici, uredima, dva Maria obavljaju poslove koji mnogima troše previše vremena. 'Radimo doslovno sve što se može obaviti putem treće osobe. Najčešće usluge koje se traže su odlasci u FINU, banku, poštu, čekanja u redu. Odlazak u poreznu upravu, na gruntovnicu, u katastar', objašnjava Mario Nikolić.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada

>> INFOGRAFIKA Evo kako PODUZETNICI razmišljaju

Brinu se za limene ljubimce, voze ih na pranje, nude prijevoz usred gradske gužve. 'Ljudima olakšavamo njihov posao. Ljudima je najvažnije njihovo vrijeme, a mi im upravo to omogućavamo', kaže Mario Brljević. Ispunjavaju i najčudnije želje i zahtjeve.

'Ljudi zaborave ključeve doma, ili su bolesni pa im treba laptop s posla donijeti kući. Imali smo jednom situaciju da čak netko nije znao je li ostavio upaljen plin, pa smo to išli provjeriti', kaže Nikolić.

Donose čak i poklone ispod bora. 'Trebali smo nekoga tko će moći brzo i efikasno dostaviti sve poklone koji su se užurbano razmjenjivali nakon Božića. Dečki su super, pouzdani i brzi i to je ono zašto ih zovemo', rekla je Jelena Miheljčić iz agencije Bruketa i Žinić.

Klijenti su im najčešće tvrtke, ali dobro dođu i zaboravnim pojedincima. 'Jedan gospodin je zaboravio godišnjicu. Pozvao nas je kasno poslijepodne. Tražio je da kupimo buket', objašnjava Brljević.

'U ponoć smo nosili piće na jedan tulum. To je bilo zanimljivo. A jedan put je bila dostava torte oko 11 navečer', ispričao je Nikolić. Dok drugima štede vrijeme i olakšavaju posao, sami su sebi stvorili dobru poslovnu priliku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene