Obavijesti Video Pretražite Navigacija
150 ljudi primilo preventivnu zaštitu

Mladi Makaranin umro od meningokokne sepse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Klinici za dječje bolesti splitske bolnice na Firulama u noći sa srijede na četvrtak od meningokokne sepse umro je 16-godišnjak iz Makarske, doznaje se u toj klinici.

'Klinička slika upućuje na to da je uzrok smrti ovog šesnaestogodišnjaka meningokokna sepsa', rekao je zamjenik voditelja Klinike za dječje bolesti splitske bolnice na Firulama Marijan Saraga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dječak preminuo od posljedica fulminantne meningokokne sepse Slika nije dostupna Oporavlja se oboljela od meningokokne sepse

U Makarskoj su već poduzete sve potrebne mjere i preventivnu zaštitu dobilo je oko 150 osoba koje su posljednjih dana s njim dolazile u kontakt, izvijestio je Gradski centar Osejava iz Makarske, a epidemiologinja dr. Jadranka Bebek ističe kako nema mjesta panici.

Panika među roditeljima

Sinoć poslije 22 sata, pošto se vijest o smrti mladića proširila Makarskom, nastala je panika među roditeljima koji su pohrlili u Hitnu pomoć, a tužne i prestravljene kolege umrlog mladića došli su utješiti njihovi profesori i ravnatelj Slavko Gudelj. Učenici su u pratnji župnika otišli u svetište Vepric pomoliti se za svojeg prijatelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene