Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trebamo surađivati'

Vukovar: Mladi iz Hrvatske i Srbije održali javni sat povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi aktivisti iz Hrvatske i Srbije zajedno su danas radili na obnovi Europskoga doma u Vukovaru.

Nakon što su uredili dvorište u ratu devastiranoga doma mladi Hrvati i Srbi sjeli su u školske klupe i na središnjem vukovarskom trgu održali javni sat povijesti, odnosno istorije.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Vukovar: Ilustracija - 2 grad budućnosti U Grad Heroj vraćaju se i iz inozemstva: "Dosta toga se otvara", "Nude mi se brojne mogućnosti"

Nažalost, njihovi vršnjaci iz Vukovara nemaju priliku sjediti u istim klupama. Razredi u Vukovaru podijeljeni su po nacionalnosti.

>> Mladi aktivisti iz Hrvatske i Srbije zajedno su danas radili na obnovi Europskoga doma u Vukovaru

'Sjedili smo svi zajedno. Vršili dijalog. Zajedno smo komunicirali, pričali, slušali povijest ili istoriju, kako god tko naziva, i nije bilo nikakvih problema. Zašto to ne bi mogli preslikati u školske učionice', rekla je Biljana Gaće, aktivistica iz Vukovara.

'To je otprilike neka poruka onog što mi radimo, da mladi iz Hrvatske i Srbije, bez obzira na nacionalnost, u Vukovaru trebaju surađivati', rekao je Dušan Lopušina, iz Inicijative mladih Srbije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene