Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabor odlučio

Mladenu Bajiću novi mandat na čelu DORH-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor potrdio je izbor Mladena Bajića za još jedan mandat na čelu DORH-a.

Bajić je na treći četverogodišnji mandat potvrđen sa 83 glasa za, 34 protiv te s jednim suzdržanim. Prije nego što stupi na dužnost u novom mandatu, Bajić će položiti prisegu pred predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Odluka Sabora, unatoč jučerašnjoj burnoj raspravi, bila je očekivana.Oporba, prvenstveno SDP, jučer se usprotivio odabiru Bajića za još jedan mandat na čelu DORH-a. Zoran Milanović (SDP) je Bajiću zamjerio nedostatak elana. 'Žar, zanos, predanost i radni elan je upravo ono što nismo vidjeli u radu i odnosu prema zadaćama Mladena Bajića do sada', kazao je Milanović.

Pročitajte i ovo Robert Jankovics sjednica u utorak Predsjednik MIP-a otkrio što će s Banožićevim saborskim mandatom: "Postupit ću u dobroj vjeri" Slika nije dostupna Na pragu trećeg mandata Tko želi, a tko ne želi Bajića? Dobio je potporu saborskog odbora

Kazao je kako je u osam Bajićevih godina na čelu DORH-a 'bilo dobrih, ali jako puno manje dobrih stvari', a odbacio obrazloženje premijerke Jadranke Kosor da Bajića treba imenovati jer 'glavni državni odvjetnik ne može biti bilo tko'. 'Pa, ne tražimo neurokirurga s posebno finim prstima ili atomskog fizičara kojih ima jedan na petsto kilometara', rekao je SDP-ov čelnik i ustvrdio kako u Hrvatskoj ima dovoljno stručnih osoba tog profila.

>> SDP protiv Bajića: Hrvatska je talac jedne osobe

Vesna Pusić (HNS) rekla je pak kako bi dolazak nove osobe zahtijevao uhodavanje što bi se moglo negativno odraziti na zahuktalu borbu protiv korupcije pa 'u toj situaciji postoji realna opasnost da se zamah zaustavi'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene