Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjajna humana akcija u Zadru tijekom cijelog prosinca - zadarski restorani subotom kuhaju potpuno besplatno i zaradu doniraju udrugama kojima je potrebna pomoć.


Mnogo je onih koji žele pomoći, a teško je i odoljeti vještinama zadarskih kuhara. Baš u ovo blagdansko vrijeme, subotom kuhaju tematska jela i ponude ih u vrijeme najveće špice, gotovo na samoj Kalelargi. Ima tu svega, od pašticade, brudeta, bakalara do pašte i fažola. Prodaja svakog jela znači i pomoć jednoj udruzi.

UŽIVAJTE U POGLEDU Ovaj biser naše obale dospio u elitno društvo 38 najljepših!

Vezani članci Marija Rukavina Na koncertu Želim život prikupljeno gotovo milijun i 300 tisuća kuna: "Kad se ujedinimo možemo puno" Slika nije dostupna I poznati se pozdravili s Norom: 'Napravila si više od ikoga!'

Današnji je prihod išao za mališane s Downovim sindromom. 'Kroz ove akcije nastojimo pokazati ljudima da to nije tako kao što su negdje možda čuli ili pročitali, da život osoba s Downovim sindromom danas izgleda drugačije', kazala je Suzana Periša, predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

Zadarski kuhari kuhat će još jednu subotu, a sudeći po dobrim odjecima, ovakav oblik humanosti mogao bi postati i lijepa tradicija tijekom prosinca. U mjesecu darivanja svaka je pomoć dobrodošla, a posebno onima koji je najviše trebaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook