Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mitropolit Jovan o haškoj presudi

Mitropolit Pavlović osvrnuo se na presudu: 'Ne naslađujemo se ničijoj patnji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs ili Vazam danas uz katolike slave i pravoslavni vjernici koji su se okupili na svečanoj arhijerejskoj liturgiji u Hramu Preobraženja Gospodinova u Zagrebu koju je predvodio mitropolit zagrebačko-ljubljanski Jovan Pavlović.

Mitropolit je mnoštvu vjernika čestitao Uskrs tradicionalnim pozdravom Hristos Vaskrse. Izrazio je zadovoljstvo što ove godine isti dan Uskrs slave i pravoslavni i katolički vjernici te zahvalio predstavnicima hrvatskih vlasti i katoličkim biskupima koji su mu uputili čestitke.Mitropolit se osvrnuo i na nedavne događaje, to jest haaške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, za koje smatra da nije njegovo da ih komentira.

'Ne naslađujemo se ničijoj patnji, suosjećamo sa svima koji su izgubili svoje drage, kao i na sve one koji trpe i pate moleći se Bogu da se što prije oslobode tih stanja. Kakvom mjerom mjerite, onako će vam se mjeriti i kakvim sudom sudite, onako će vam se suditi', komentirao je mitroplit Jovan haaške presude. Pritom je upozorio da i u kaznionici u Lepoglavi ima zatvorenika koji su nepravedno osuđeni ali, kako je rekao, nema onih koji se bore za ljudska prava i koji bi im pomogli pokušati dokazati svoju nevinost.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima" Slika nije dostupna Svečana liturgija Pravoslavni vjernici slave Uskrs

>> Papa pozvao na solidarnost naroda i pomoć svjetskim kriznim žarištima

'Ljudska mjerila su relativna ako se na njih oslanjamo', izjavio je mitropolit te ustvrdio da se treba oslanjati 'na božanska mjerila'. Upozorio je također i na nedosljednosti kod popisa stanovništva, rekavši kako nekima smeta broj Srba u Hrvatskoj i kako se varaju oni koji misle da će nacionalnim protokolima to rješavati.

Vjernicima je pročitana i tradicionalna uskrsna poruka poglavara srpske pravoslavne crkve Partijarha Irineja u kojoj se upozorava na važnost Kristova uskrsnuća i na Krista koji 'svojim raširenim rukama s križa grli sve ljude i obasjava svjetlošću svoga uskrsnuća, pozivajući svojom bogočovječanskom ljubavlju sve ljude i narode na samožrtvenu ljubav, uzajamno mirenje i bratsko praštanje' (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene