Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba li im Ustavna zaštita?

'Mislim da branitelji ne žele privilegije, oni se nisu borili za sebe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se u Saboru glasuje za donošenje Ustavnog zakona o izmjenama i dopunama Ustava RH, kojim bi se prava hrvatskih branitelja ubuduće regulirala ustavnim zakonom.

Andrija Hebrang u Saboru je rekao da je glas za branitelje glas za Hrvatsku. Bivši predsjednik Stjepan Mesić suprotnog je mišljenja.

Pročitajte i ovo Branko Smerdel komentirao Milanovićevu odluku da se kandidira na parlamentarnim izborima predsjednikova bomba Oglasio se stručnjak koji je pisao Ustav, evo što kaže o Milanovićevu potezu Zoran Milanović - 25 Pitanje ovlasti Predsjednik Republike može suspendirati izbor šefa DORH-a? Čelnik Ustavnog suda objasnio kako stoje stvari

'Kao što nikada nisam prihvaćao da savez boraca poslije Drugog svjetskog rata dobiva posebno mjesto u društvu, ja mislim da su se svi oni koji su se borili za Hrvatsku borili za sve njene građane', izjavio je Mesić za Dnevnik Nove TV.

'Drugim riječima, nitko nije išao da bi ratovao za sebe nego za opće dobro. Mislim da onaj dio braniteljske populacije koji je išao braniti domovinu, da on nepodržava nikakve posebne privilegije. Onda bi morali tražiti privilegije za one koji su hranili naše branitelje, za one koji su kupovali oružje, koji su bili maksimalno angažirani da borci budu zbrinuti. Gdje je tu crta?', rekao je Mesić.

'Mislim da je ustavna zaštita dovoljna da su pred zakonom svi jednaki, a za ono što društvo treba učiniti braniteljima mislim da je dovoljna zakonska regulativa', dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene