Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"U javnosti sam cijelo vrijeme"

Kolakušić se napokon oglasio: ''U nedjelju počinjem s hrvatskom pričom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik u Europskom parlamentu Mislav Kolakušić odgovorio je na pitanje novinara kako to da ga se ne viđa u javnosti. Predsjednički je kandidat odgovorio da je aktivan u Europskom parlamentu te ''s hrvatskom pričom'' početi ove nedjelje.

Predsjednički kandidat i zastupnik u Europskom parlamentu Mislav Kolakušić odgovorio je na pitanje novinara zašto ga se rijetko viđa u javnosti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSVOJIO MANJE OD 6 POSTO Mislav Kolakušić nakon potopa na izborima: "Nećemo sudjelovati na sljedećim parlamentarnim izborima" Slika nije dostupna govor mržnje Predsjednik Trgovačkog suda optužuje Mislava Kolakušića za manipulacije, propagandu i lažne objave

"U javnosti sam cijelo vrijeme. Govorim u Europskom parlamentu, ali to medije nije zanimalo. Prenosi se tko kuha čobanac s Facebooka, a prave teme nikome nisu zanimljive", kazao je Kolakušić za N1.

"U ovu nedjelju počinjem s hrvatskom pričom", poručio je Kolakušić.

Za pismo koje su u ponedjeljak hrvatski eurozastupnici poslali za zeleno svjetlo Hrvatskoj za Schengen, Kolakušić je da je to jedna od rijetkih stvari oko koje se svi eurozastupnici slažu. ''Biti izvan Schengena je kao da dođete na obiteljsko druženje, svi su u glavnoj kući, a vas smjeste u kućicu za alat'', rekao je Kolakušić. Smatra da je za donošenje ovakve odluke najvažnija politička odluka.

''Hrvatska je spremna već nekoliko godina za Schengen, tu nema nikakve dvojbe. Ja sam iznimno zadovoljan svime", rekao je Kolakušić.

''Nismo dosad iskoristili gotovo ništa''

Bugarska i Rumunjska zeleno za svjetlo za ulazak u Shengen dobile su još su 2011. godine. "Rumunjska je sada, nažalost, po svim pokazateljima daleko ispred nas. Mi smo predzadnja država EU-a, nažalost, a trebali smo biti u sredini", kaže Kolakušić.

Dodao je i da je Hrvatska politički nevidljiva. "Kada se saberu sve prednosi i sve mane, mi nismo iskoristili dosad gotovo ništa. Zato što smo politički nevidljivi. Mi secijelo vrijeme ponašamo ponizno, a u Hrvatskoj se ponašamo kao da smo jako veliki."

Mislav Kolakušić osvrnuo se i hrvatsku kandidatkinju za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravku Šuicu. "Onaj problem koji se vidi kod nas, gdje se za ministre biraju prijatelji iz djetinjstva, takva je situacija i u Europskoj komisiji. Je li moguće da Njemačka nema kvalitetniju osobu od Von der Leyen?" pita se Kolakušić. Nije se htio osvrtati na trenutno aktualne teme u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene