Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18. veljače na Novoj TV

Mislav Bago otkrio kako se priprema za svoju 6. inauguraciju: ''Zaboravimo sve što smo dosad znali i vidjeli''

Mislav Bago o pripremama za inauguraciju
Mislav Bago o pripremama za inauguraciju DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mislav Bago o pripremama za inauguraciju Mislav Bago o pripremama za inauguraciju Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago o pripremama za inauguraciju Mislav Bago o pripremama za inauguraciju Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago na inauguraciji Mislav Bago na inauguraciji Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago na inauguraciji Mislav Bago na inauguraciji Foto: DNEVNIK.hr +0 Ekipa Nove TV na inauguraciji Galerija 1/5 >>
Na Novoj TV traju posljednje pripreme za skoru inauguraciju izabranog predsjednika Zorana Milanovića koja će se održati 18. veljače.

Posebnu emisiju i prijenos odradit će jake uredničke i reporterske snage. Razgovarali smo s iskusnim reporterom Mislavom Bagom koji je pratio niz inauguracija.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. pet minuta Raspored predstavljanja kandidata za izbor zastupnika u Hrvatski sabor 2024. godine Mislav Bago - 2 Neizmjerna tuga Kolege, prijatelji i političari opraštaju se od Mislava Bage: "Kada smo izlazili, ljudi bi trčali za njim"

Mislav Bago o pripremama za inauguraciju Mislav Bago o pripremama za inauguraciju Foto: DNEVNIK.hr

Koja će ti po redu biti inauguracija Zorana Milanovića, koje si sve dosad pratio?

Ovo će biti moja šesta inauguracija. Prva mi je 1997. godine bila prisega Franje Tuđmana, a pratio sam sve do skore prisege Zorana Milanovića. Mislim, dobro da će ova inauguracija i potrajati 2 sata jer poznavajući Milanovića on bi sve odradio u 5 minuta i poslao fotografije medijima.

Što je bilo najzahtjevnije na praćenju dosadašnjih inauguracija?

Zapravo su inauguracije zahvalne jer su više-manje zadane minutaže i vrlo je malo odstupanja. Potrebno je jedino zadržati pribranost ako je hladno, a dosad je bilo hladno na dan inauguracije. Srećom, sada ćemo biti u zatvorenom prostoru, pa vani mogu biti i snježni nanosi. Mi sada krećemo ispočetka, sve što smo znali i gledali o inauguracijama zaboravimo. 

Mislav Bago o pripremama za inauguraciju Ekipa Nove TV na inauguraciji Foto: DNEVNIK.hr

Je li ti ostala u sjećanju neka zanimljivost s prošlih inauguracija?

Pa, zanimljivosti su uglavnom te glazbene točke koje imaju pravo birati predsjednik ili predsjednica. Ivo Josipović poželio je poslušati svoje skladbe na inauguraciji, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ''vratila je u život'' Radojku Šverko. Meni je zanimljiv taj cijeli šušur gdje su novi ''pogubljeni'', a stari oslobođeni od odgovornosti i dužnosti.

Što je s novinarske strane najvažnije za inauguraciju?

Inauguracija je važan dan u demokraciji svake zemlje. To nije puko čitanje prisege. I s ovom inauguracijom važno je znati da s njom ne počinje novi svijet, samo novi dan.

Kako se pripremaš za inauguraciju Zorana Milanovića?

Vadim podsjetnike s bilješkama o izabranom predsjedniku, ali i sve što sam si zapisivao o predsjednici. Moram se sad malo zakopati pa naći stare bilješke s prošlih inauguracija, ali i zasjesti na telefon i prikupiti sve potrebne informacije za ovu koja nam dolazi. Iako, iskustvo me uči da će se neke stvari mijenjati na dan inauguracije. Ipak smo mi Hrvati prvaci improvizacije.

Inauguraciju novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića, koja će se održati 18. veljače u 12 sati, pratite uživo na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene