Miroslav Škoro održao je u Osijeku konferenciju za medije prvi put nakon objave kandidature na nadolazećim predsjedničkim izborima. Osvrnuo se na svoj rejting u istraživanju Dnevnika Nove TV.

Galerija +0 Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr)

Nakon prikazivanja filma 'Glavu gore, ruke na leđa', koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata s naglaskom na sam pad grada, Miroslav Škoro prvi put je stao pred kamere nakon objave kandidature za predsjedničke izbore.

Vezani članci Kandidati za gradonačelnika Zagreba Utrka za Zagreb prožeta niskim udarcima: ''Škoro tek nakon što se osobno uvjerio da je pokojni gradonačelnik pokopan, najavljuje svoju kandidaturu'' Miroslav Škoro Miroslav Škoro prelomio, kandidirat će se za gradonačelnika Zagreba

U kratkom obraćanju javnosti Škoro je komentirao ekskluzivno istraživanje Dnevnike Nove TV o rejtingu predsjedničkih kandidata provedeno nakon što su Zoran Milanović i Miroslav Škoro objavili svoje kandidature.

''Ankete su nešto na što treba paziti jer one pokazuju određene trendove. Međutim, ja vam se ne oslanjam previše na ankete. Pokušavam se oslanjati na ono na što se oslanjam cijeli svoj život, a to je bilo naroda. Bila mi je čast biti ovdje večeras u Osijeku u kinu gdje je prikazan film 'Glavu gore, ruke na leđa''', rekao je Škoro.

Nastavio je govoriti o filmu i istaknuo da je nevjerojatno da država nije stala iza onih koji su bili zarobljeni u srpskim logorima. ''Jedino što mogu reći nakon tog filma je da je za nepovjerovati je da država još uvijek nije stala iza... Oprostite, malo sam potresen. Dakle, iza zarobljenika srpskih logora i ono što mogu reći nakon vašeg istraživanja je da postotci nisu važni.

Važno je da, kada budemo u toj poziciji, inzistiramo na tome da Srbija plati odštetu ljudima koji su proveli vrijeme u njihovim koncentracijskim logorima. Važno je da vratimo sve nestale, do zadnjega, da saznamo gdje su. Imamo ih pravo sahraniti i odati im počast. Važno je riješimo granicu s tom državom jer jedino tako možemo ići dalje. Ne može više biti pospremanja stvari ispod tepiha'', kazao je Škoro.

Oglasio se i na Facebooku

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Matee Drmić kada će početi s biračima komunicirati kao i ostali kandidati, a ne isključivo putem društvenih mreža, Škoro je kratko odgovorio: ''Upravo sam to učinio''.

Miroslav Škoro se na spomenuti film osvrnuo i u statusu na svom Facebook profilu gdje je istaknuo ono što je rekao i pred kamerama, a to je da Hrvatska mora podržati tužbe logoraša koji traže odštetu od Srbije.

Ni Krešo Beljak kuću nije upisao u katastar: ''Svi koji se trude iskopati moj grijeh su zaboravili da sam ju gradio kreditom'' +0 Krešo Beljak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju