Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL)
Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL)

Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) upozorio je u srijedu na ekološku katastrofu na rijeci Krki te pozvao ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića da zaštiti vode u Dalmatinskoj zagori.


''Dogodilo se nešto što je na razini ekološke katastrofe. Jučer je otrovni industrijski otpad iz tvornice DiV u Kninu dospio u rijeku Krku i došao do Nacionalnog parka Krka, a vodu iz Krke koristi cijelo šibensko područje'', upozorio je Bulj na početku saborske rasprave o izmjenama Zakona o carinskoj službi koje su predložene s obzirom na to da se dio inspekcijskih poslova Carinske uprave prebacuje na Državni inspektorat, koji je s radom počeo 1. travnja objedinivši 20-ak inspekcija.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Stroža pravila prije EU izbora provode se u djelo: Facebook SDP-u skinuo oglas, IDS dobio upozorenje Sabor i kampanje(Foto: Dnevnik.hr) Spojili stranačke i državne obveze: Političari u lovu na glasove sve više koriste blagodati svoje pozicije

Još jedna zakonska intervencija zbog Državnog inspektorata razljutila je Gordana Marasa (SDP). ''Zbog HDZ-a i Andrije Mikulića, glavnog pobočnika Milana Bandića i Andreja Plenkovića, donijeli smo više zakona nego zbog bilo koje druge teme. Mijenjali smo 20-ak zakona da bi se uhljebilo Mikulića'', ustvrdio je zastupnik.

U Inspektorat prešla 72 službenika

HDZ i saborsku većinu proziva da nisu napravili ništa da se zaposle novi ljudi, zaustavi iseljavanje, podignu plaće i mirovine, ali su se pobrinuli da „uhljebe“ Mikulića.

Njegove tvrdnje odbacuje Antun Kliman (HDZ). Zakoni se nisu donosili zbog jednog čovjeka, nego zbog efikasnosti inspekcijskih službi, kaže Kliman, uvjeren da će Inspektorat opravdati svoje ponovno formiranje nakon četiri ili pet godina, koliko je prošlo otkad je bivša, SDP-ova vlada, razdvojila inspekcije.

Državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Zriniušić izvijestio je da su do sada iz Carinske službe u Inspektorat prešla 72 državna službenika. (Hina)