Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne treba putovati

Mirna policijska ispostava u kombiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najzabačenijim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije nema policijskih ispostava, no od danas policijski mobilni timovi dolaze i u te krajeve. Svakih 15 dana ispostava na kotačima dolazit će im takoreći na kućni prag, kako bi građani lakše obavili brojne poslove, a policija im bolje bila na usluzi. Od prvog svibnja stižu i u turistička mjesta.

Policijska ispostava na kotačima stigla je danas u Vrliku, četveročlani tim od kontakt policajaca do službenika za upravne poslove. U njihovom kombiju može se obaviti sve kao u ostalim postajama. 'Zaprimamo zahtjeve za osobne iskaznice, izdajemo uvjerenja o prebivalištu, vršimo odjavu i prijavu prebivališta, inače uvid u kompjutorski sustav MUP-a RH za sve podatke građanima. Registracije, odjava vozila, eto jedino što putovnice se neće moći zaprimati ovdje', rekao je Nadan Podrug, voditelj upravnih poslova u PP Sinj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sam se predao policiji Vrlički Robin Hood priznao krivnju, odvjetnik: "S obzirom na okolnosti, ne osjeća se loše" Slika nije dostupna bio u bijegu Vrličkom Robinu Hoodu mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke

Upravo takvi poslovi privukli su danas najviše Vrličana. Kako i što napraviti objašnjeno im je u pomalo skučenom prostoru, no ipak uljudnije nego preko stakla na šalteru. Intimnija atmosfera, a i ne treba putovati do 35 kilometara udaljenog Sinja. I poštaru Bošku koristit će ovaj mobilni tim, kako zbog privatnih stvari tako i zbog posla. 'Vršimo razmjene podataka, što koga interesira, tko ima ovdje prebivalište, a ne živi, živi u Zagrebu, živi svugdje ga naći', rekao je Boško Lelas, poštar. No bit će tu i ostalog policijskog posla, od preventivnih programa u školama, do kontakata sa žrtvama.

'Je li to u pitanju promet, je li to u pitanju javni red i mir, nešto iz tamne brojke obiteljskog nasilja, to isto nas kao policajce obvezuje, vjerujem da će susreti s djecom u školama, u segmentu provedbe preventivnih programa imat dalekosežni značaj za njih samih', rekao je Paško Ugrina, voditelj odsjeka za javni red PU Splitsko-dalmatinska. Vrlika nema svoju policijsku ispostavu od 2.000 godine, zadnje četiri sav posao obavlja kontakt policajac, a njemu će sada puno pomoći i kolege na kotačima koji će biti u posjeti svaka dva tjedna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene