Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak mirenja

Povuci-potegni između Vlade i sindikata se nastavlja: Ako izostane dogovor, štrajk počinje u srijedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se mirenje sindikata javnih službi i Vlade u sporu oko osnovice plaća za 2019.

Povuci-potegni između Vlade i sindikata se nastavlja. Mirenje ni u ponedjeljak nije dalo bez rezultata, tek s dogovorom da će se nastaviti dogovarati. A razgovor se nastavlja danas u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Pročitajte i ovo Renata Čulinović Čaić Oglasio se Beroš Liječnici postavili novi ultimatum Vladi: "Idemo u štrajk ako ne ispunite naše zahtjeve" Vilim Ribič TEMELJNI KOLEKTIVNI UGOVOR Vlada i sindikati u novoj rundi pregovora: Bez bolje ponude Banskih dvora moguć štrajk

Bez obzira na sve, traju i pripreme za štrajk, koji će, izostane li danas dogovor, početi u srijedu i ponavljati se iz tjedna u tjedan do ispunjenja zahtjeva.

''Taj štrajk može se zaustaviti i obustaviti jedino ako postignemo zadovoljavajući sporazum'', istaknuo je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec. Na pitanje znači li to da ne vjeruju u mogućnost dogovora, Mihalinec je odgovorio da moraju izvršiti sve obveze kako bi štrajk bio zakonit, a upravo to i rade.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene