Liječnik i saborski zastupnik Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr)
Liječnik i saborski zastupnik Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Saborski zastupnik Mirando Mrsić ušao je u Klub HSS-a, a svoje djelovanje u Hrvatskom saboru nastavit će kao zastupnik stranke Demokrati te će se klub u budućnosti zvati Klub HSS-a i Demokrata.


Priopćenje o formiranju zajedničkog Kluba HSS-a u Demokrata prenosimo u cijelosti: 

Vezani članci Krešo Beljak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bjelovarski HSS traži ostavku predsjednika stranke Kreše Beljaka: ''Netko mora javno reći ono što misli većina'' Milanka Opačić i Milan Bandić (Foto: Goran Jakus/Patrik Macek/PIXSELL) Je li i sada ''palo'' cvijeće? Nakon Siniše Varge i Milanka Opačić učlanila se u Bandićevu stranku

"Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izrazio je zadovoljstvo što je Mirando Mrsić prepoznao Klub HSS-a kao mjesto svog budućeg rada. Rekao je da je ovo poruka kako Amsterdamska koalicija ima za cilj okupljanje svih progresivnih snaga i pojedinaca koji žele biti napredno lice Hrvatske.

„Ovo je nastavak dosadašnje uspješne suradnje naših stranaka, a sada će to biti na jednoj višoj razini kroz zajednički rad u Saboru. Puno je tema za koje ćemo predložiti konkretne mjere te već na sljedećim parlamentarnim izborima preuzeti odgovornost za budućnost naše domovine“, rekao je Beljak.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić rekao je da su Demokrati stranka dijaloga koja okuplja, a ne razdvaja.

„Formiranje zajedničkog Kluba HSS-a i Demokrata vidim kao nastavak suradnje unutar Amsterdamske koalicije i priliku da pred Sabor stavimo nove prijedloge zakona koji će pokazati smjer u kojem želimo voditi Hrvatsku“, istaknuo je Mrsić te dodao da je glas za Amsterdamsku koaliciju glas protiv vladajućih elita.

„Glas za Amsterdamsku koaliciju je glas protiv HDZ-a, protiv bahatog premijera koji podržava ministre bez vozačke dozvole, protiv ministra zdravstva koji smatra da se od rada ne obolijeva i protiv ministra Pavića koji jedino zna slušati briselske birokrate“, zaključio je Mrsić."