Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ovom trenutku radnika se za rad na crno kažnjava udaljavanjem s posla, a poslodavca novčanom kaznom od 60 do sto tisuća kuna.


Prema najavama ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića 2014. godina biti će godina borbe protiv rada na crno, piše Večernji list.

Vezani članci Josip Aladrović i Sabina Tandara Knezović - 1 Ministar Aladrović najavio ozbiljne promjene na tržištu radne snage i otkrio je li skinuo Stop COVID-19 aplikaciju Štrajk u Amazonu, ilustracija - 1 Radnici Amazona u Njemačkoj najavili štrajk zbog zaraze koronavirusom i loših radnih uvjeta: Trajat će 48 sati

Mrsić je poručio i da fleksibilniji radni uvjeti ne smiju biti podloga za kršenje prava radnika, te najavio razgovor sa socijalnim partnerima između dva saborska čitanja Zakona o radu.

Mrsić: Uvođenjem fleksibilnog radnog vremena povećat ćemo konkurentnost

Razgovarat će, među ostalim, o oštrijim kaznama za rad na crno. U ovom trenutku radnika se kažnjava udaljavanjem s posla, a poslodavca novčanom kaznom od 60 do sto tisuća kuna, no to će se pooštriti, najavio je ministar.

Od ustroja inspekcije po novim pravilima, u siječnju su otkrivena samo tri radnika bez prijave. Od sredine veljače rad na crno moći će se prijavljivati na posebnu telefonsku liniju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook