Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rad bez papira

Mirando Mrsić najavio: Oštrije ćemo kažnjavati rad na crno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ovom trenutku radnika se za rad na crno kažnjava udaljavanjem s posla, a poslodavca novčanom kaznom od 60 do sto tisuća kuna.

Prema najavama ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića 2014. godina biti će godina borbe protiv rada na crno, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi Zakon na snazi Više nema šopinga nedjeljom: Postoje neke iznimke, na snagu stupio novi raspored Ustavni sud srušio dogovor Vlade i sindikata - 4 ukinuli članak 192. Ustavni sud protiv većih plaća za neke članove sindikata, stručnjak o odluci: "Taj sporazum neće se moći realizirati"

Mrsić je poručio i da fleksibilniji radni uvjeti ne smiju biti podloga za kršenje prava radnika, te najavio razgovor sa socijalnim partnerima između dva saborska čitanja Zakona o radu.

Mrsić: Uvođenjem fleksibilnog radnog vremena povećat ćemo konkurentnost

Razgovarat će, među ostalim, o oštrijim kaznama za rad na crno. U ovom trenutku radnika se kažnjava udaljavanjem s posla, a poslodavca novčanom kaznom od 60 do sto tisuća kuna, no to će se pooštriti, najavio je ministar.

Od ustroja inspekcije po novim pravilima, u siječnju su otkrivena samo tri radnika bez prijave. Od sredine veljače rad na crno moći će se prijavljivati na posebnu telefonsku liniju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene