Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašen

MIP protiv ukidanja zastupničkog imuniteta Đapiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo većinom glasova na današnjoj sjednici odbilo je dati suglasnost za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika HSP-a Ante Đapića po privatnoj tužbi HSP-a 1861.

HSP 1861 kao privatni tužitelj traži pokretanje kaznenog postupka protiv Đapića zbog sklapanja štetnog ugovora i zlouporabe ovlasti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog prijetnji policajki Zastupnički imunitet skinut i Stipi Gabriću Jambi Slika nije dostupna Raste pobuna! 'Đapić je diktator i novi Staljin!'

USKOK je odbacio prijavu pokrenutu protiv Đapića za ta kaznena djela.

HSP 1861 tereti Đapića za zlouporabu ovlasti i sklapanje štetnog ugovora, a prema kojem se tvrtka Kamen Ingrad obvezala da će organizirati 5. sabor HSP-a, kupiti stan u Zagrebu, te renovirati privatni stan u Osijeku. Ugovor su potpisali Vlado Zec i Anto Đapić.

Zastupnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić bio je suzdržan na glasovanju, a u raspravi se zauzeo za odgodu donošenja odluke zbog toga, kako je rekao, da se zastupniku Đapiću koji je na odmoru omogući očitovanje o optužbama.

'Pričekajmo povratak zastupnika sa Sejšela', rekao je Šišljagić kojem je 'sporan' sporazum s Kamen Ingradom.

Šišljagić je podsjetio kako je Đapić član saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, te je ocijenio kako bi bilo dobro da se očituje o navodima iz prijave HSP-a 1861.

Predsjednik MIP-a Damir Sesvečan naglasio je kako je USKOK odbacio prijavu, a da Povjerenstvo ne ulazi u meritum stvari već samo donosi odluku o suglasnosti za pokretanje postupka.

'Posao je USKOK-a da utvrdi ima li razloga za pokretanje istrage zbog počinjenja kaznenoga djela', rekao je Sesvečan, a Šišljagić je odgovorio kako nije tražio da se ulazi u meritum stvari, već da se samo odgodi donošenja odluke kako bi se 'saslušalo i zastupnika Đapića'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene