Davor Bernardić
Davor Bernardić Foto: DNEVNIK.hr

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) odbilo je u utorak skinuti zastupnički imunitet Davoru Bernardiću (SDP) radi pokretanja sudskog postupka.


MIP je odlučio i da će zastupnička dužnost Domagoju Prici (SDP) započeti na dan kada se utvrdi zakonske pretpostavke za primjenu instituta zamjenjivanja.

Vezani članci Izborna skupština Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske - 4 Izabrana nova predsjednica Foruma žena SDP-a: "Potrebno je učiniti još mnogo toga u postizanju jednakosti" Barbara Štrbac Drama u SDP-u: Maratonska sjednica i dalje traje, Grbin na prijelomnoj točki, zaziva se i povratak Bernardića

MIP je odlučio uskratiti skidanje imuniteta Bernardiću radi privatne tužbe za klevetu Hrvatske lutrije, u skladu s dosadašnjom praksom kada se radi o kaznenim djelima klevete i uvredama te činjenicom da se kazneni postupak može nastaviti po isteku zastupničkog mandata. Stav je Povjerenstva da bi vođenje kaznenog postupka moglo onemogućiti zastupnika u redovitom obnašanju njegove dužnosti i utjecati na rad Sabora, obrazložio je predsjednik Povjerenstva Robert Jankovics.

Odluke o početku obnašanja zastupničke dužnosti zamjenika zastupnika temeljem Poslovnika Hrvatskoga sabora započet će obnašati Domagoj Prica na dan kada Sabor odlukom utvrdi zakonske pretpostavke za primjenu instituta zamjenjivanja, odluka je Povjerenstva.

Mandatno – imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora razmotrilo je prijedlog Socijaldemokratske partije Hrvatske za određivanje zamjenika zastupnika Rajka Ostojića, koji je podnijet predsjedniku Hrvatskog sabora aktom od 3. studenog 2020.. Povjerenstvo je utvrdilo da je mirovanje zastupničkog mandata zastupniku Rajku Ostojiću temeljem članka 14. stavka 1. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor započelo 14. listopada 2020. godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju