Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mljekari su i danas nastavili s prosvjedom uz poruku: 'Idemo u pravnu bitku!'.


Na nastavak prosvjeda danas su u Zagreb stigla tri autobusa seljaka. Nakon što su posjetili poljoprivrednu komoru uputili su se pred Ministarstvo poljoprivrede gdje su održali minutu šutnje za hrvatsko selo. Također, imali su crnu zastavu jer, kažu, ovo je kraj hrvatskog sela.

Vezani članci Slika nije dostupna Mljekari najavili nastavak prosvjeda Slika nije dostupna Nezadovoljni mljekari prolijevaju mlijeko u kanalizaciju!

Jedna od prosvjednika, Jasna Marčeta, pozvala je prosvjednike da ne budu bučni kako ne bi 'probudili ministra'. Ipak, ministar Tihomir Jakovina primit će predstavnike seljaka.

Mljekari su otpjevali i 'Rajska Djevo kraljice Hrvata' i poručili da im je bivši ministar Petar Čobanković bio bolji.

Posjetimo, dopredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača Branko Zorić danas je izjavio kako su mljekari odlučili tužiti Ministarstvo poljoprivrede i prerađivačku industriju. 'Oni su napravili jedan sporazum, ali na nezakonit način tako što su ga potpisali ljudi koji nisu članovi saveza za mlijeko, to ćemo sudski dokazati', poručio je Zorić.

'Intervencije na tržištu nema. Ako žele mogu mogu ponovno pozvati mljekare na razgovor o otkupnoj cijeni mlijeka, no ako ništa od toga ne žele mogu sudskim putem osporiti taj sporazum', rekao je dopredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača Branko Zorić. Još se ne zna hoće li se seljaci maknuti s prometnica.