Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rast cijena

Neka vas ne iznenade veće cijene voća i povrća - Razlog za to je samo jedan

Minusi dižu cijene voća i povrća (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Minusi dižu cijene voća i povrća (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Minusi dižu cijene voća i povrća (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Minusi dižu cijene voća i povrća (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Minusi dižu cijene voća i povrća (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Minusi dižu cijene voća i povrća (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Minusi dižu cijene voća i povrća (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Iako su trajale samo nekoliko dana, temperature ispod minus 20 i ledena kiša napravile su štetu u voćnjacima i povrtnjacima. Točni razmjeri bit će poznati nakon topljenja leda, no uzgajivači već najavljuju manjak domaćeg ranog voća, špinata i salate.

Blaga zima potjerala je vegetaciju, a onda je voćnjake okovao led. Stradale su rane sorte. Na mjestima gdje se trebalo razviti voće smrznuti su pupovi. Razmjer štete tek treba utvrditi, a posljedice će osjetiti i kupci.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Mandarine - 3 Prerano ubrano Omiljeno jesensko voće već je u prodaji, no postoji problem: "Može dobiti boju, ali ne može šećer"

Sve će se odraziti i na cijene koje su u mnogim gradovima već skočile. "Sigurno su nektarine jako stradale, breskve i rane sorte kajsija. Jako su se otvorili pupovi u ranim sortama krušaka", govori voćar Stjepan Zorić.

Minusi dižu cijene voća i povrća (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Minusi dižu cijene voća i povrća (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Zbog polarnog vala domaća hrana bit će skuplja i u drugim gradovima, a zbog snježnog pokrivača u ožujku kasnit će i sjetva. A ono čega će manjkati nadomjestit će uvoz.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene