Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za nekoliko dana počinje suđenje Mladenu Šlogaru, osumnjičenom za ubojstvo Ivane Hodak.


I dok javnost i dalje sumnja je li beskućnik ubio mladu odvjetničku vježbenicu, Ivanini roditelji pripremaju se za najteže trenutke, susret s osobom koja je priznala ubojstvo njihove kćeri jedinice. Bit će to težak trenutak, no Ivanina majka, Ljerka Mintas-Hodak, polako se priprema na bolni susret. Doći na sud i pogledati u lice čovjeka koji je priznao suludi zločin, nije lako.

Vezani članci Slika nije dostupna Šlogar je osuđen onako – 'od oka' Slika nije dostupna Slučaj Šlogar: Pištolj iz sjenika zakonit dokaz

'Nije mi ni najmanje ugodna pomisao da će se to sve opet i medijski eksponirati i da moram proći kroz cijelo to suđenje', rekla nam je Mintas-Hodak. Ivana je bila mlada odvjetnička vježbenica s puno planova za budućnost. Tog kobnog 6. listopada usred bijela dana, ubijena je na stubištu zgrade s dva hitca. Iako otada ništa nije isto, Ljerka Mintas Hodak skupila je hrabrost i naučila ponovno živjeti. 'Za tu hrabrost nisam ja zaslužna. Stvarno je zaslužan samo Bog koji me drži i koji mi daje snage da kroz sve to mogu prolaziti, koliko toliko normalna i da mogu funkcionirati u normalnom životu, al da imam velike ožiljke, naravno da imam', objasnila je Ivanina majka.

'Imam svoje sumnje od početka'

Špekulacije i dalje postoje. I dok manji dio javnosti vjeruje u službenu priču policije, onaj veći još uvijek sumnja.
Kako i ne bi, bivši plac-majstor od početka je savršen osumnjičenik. Beskućnik i čovjek iz sjenika, bez prošlosti, bliže obitelji, prijatelja, rodbine i suradnika. Ima samo polusestru koja ga već godinama nije vidjela. No, za policiju je slučaj riješen. Imaju čovjeka koji tvrdi da je ubojica, njegovi otisci su i na pištolju, a Za 11 dana će mu i suđenje. 'Sada je na sudu da to utvrdi. Ja mogu imat svoje sumnje...ne mogu ništa konkretno reći jer nemam ni za šta dokaza, kojim bi mogla potkrijepiti svoje sumnje, al sumnje imam, imam od početka', rekla nam je Hodak.

No, o takvim stvarima zasad ne želi razmišljati. Sa zagrebačkom školom za ekonomiju i menadžment osnovala je zakladu Ivani u čast. 'Krenulo je sasvim solidno, već smo raspisali ovo ljeto prvi natječaj i stipendirat ćemo jedno osmero mladih ljudi, njih četvero na ekonomiji, četvero na pravu. Mislim da je to dobar početak', zaključila je. Ivana je bila pozitivna, vedra i topla osoba. Uvijek je vodila računa o siromašnima i bolesnima. S njima je rado stajala, pričala i pomagala im. Paradoks cijele te priče je da ju je jedna takva osoba na kraju i ubila.