Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kažnjavanje bez razmišljanja

Ministrica o slučaju poduzetnika kojem prijeti ovrha zbog ''duga'' od 0,01 lipe: ''Pozivam institucije da u svom radu postupaju logično''

Martina Dalić (Dnevnik.hr)
Martina Dalić (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Martina Dalić (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministrica gospodarstva Martina Dalić osvrnula se na slučaj poduzetnika koji će zbog duga od 0,01 lipe Hrvatski zavod za zapošljavanje ovršiti na 13.000 kuna.

U Dnevniku Nove TV emitiran je prilog o poduzetniku kojeg je Zavod za zapošljavanje tretio zbog 0,01 lipe duga, te mu poslao ovrhu od 13.000 kuna iako je Porezna uprava ustanovila da dug ne psotoji.

Pročitajte i ovo Gong (Foto: Informer) Optužbe na račun HDZ-a GONG upozorava: "Vladajuća stranka zarobila je još jednu nezavisnu instituciju" Slika nije dostupna Više nije slučajnost Računi i ovrha stižu imenjaku mrtvog čovjeka!

Dokle će se ta nekoordinacija službi prelamati preko leđa poduzetnika i dokle će se za takve minorne prekršaje oni dobivati nimalo minorne kazne, pitali smo ministricu Martinu Dalić.

''Kao potpredsjednica Vlade upućujem sve državne institucije da u svom radu s poduzetnicima postupaju u prvim koracima i komunikacijom, preventivno i s upozorenjima. To je kultura koju želimo razviti i koju unosimo i u zakonske propise. U dijelu propisa postoji uputa inspektorima da prve prekršaje i prekršaje laganog karaktera rješavaju dogovorom i upozorenjem. Takav način rada bit će unesen i u novi zakon o državnom inspektoratu koji je u završnoj fazi'', rekla je ministrica te institucijama poslala poruku.

''Pozivam i upućujem državne institucije da u svom radu postupaju logično i sa zrnom soli. Mislim da nikome ne koriste prakse gdje se ljude kažnjava zbog iznosa iza decimalnog zareza, gdje se u rigidnoj administrativnoj praksi bez razmišljanja, stvara ono što zovemo nepovoljnom i negativnom poslovnom klimom, a to nije ono što želimo'', zaključuje Dalić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene