Ministrica gospodarstva Martina Dalić osvrnula se na slučaj poduzetnika koji će zbog duga od 0,01 lipe Hrvatski zavod za zapošljavanje ovršiti na 13.000 kuna.

Galerija


U Dnevniku Nove TV emitiran je prilog o poduzetniku kojeg je Zavod za zapošljavanje tretio zbog 0,01 lipe duga, te mu poslao ovrhu od 13.000 kuna iako je Porezna uprava ustanovila da dug ne psotoji.

Vezani članci Fina (Željko Lukunić/PIXSELL) Loše vijesti za dužnike: Nakon šest mjeseci moratorija Fina ponovno počinje s ovrhama Slika nije dostupna Računi i ovrha stižu imenjaku mrtvog čovjeka!

Dokle će se ta nekoordinacija službi prelamati preko leđa poduzetnika i dokle će se za takve minorne prekršaje oni dobivati nimalo minorne kazne, pitali smo ministricu Martinu Dalić.

''Kao potpredsjednica Vlade upućujem sve državne institucije da u svom radu s poduzetnicima postupaju u prvim koracima i komunikacijom, preventivno i s upozorenjima. To je kultura koju želimo razviti i koju unosimo i u zakonske propise. U dijelu propisa postoji uputa inspektorima da prve prekršaje i prekršaje laganog karaktera rješavaju dogovorom i upozorenjem. Takav način rada bit će unesen i u novi zakon o državnom inspektoratu koji je u završnoj fazi'', rekla je ministrica te institucijama poslala poruku.

''Pozivam i upućujem državne institucije da u svom radu postupaju logično i sa zrnom soli. Mislim da nikome ne koriste prakse gdje se ljude kažnjava zbog iznosa iza decimalnog zareza, gdje se u rigidnoj administrativnoj praksi bez razmišljanja, stvara ono što zovemo nepovoljnom i negativnom poslovnom klimom, a to nije ono što želimo'', zaključuje Dalić.