Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O prijetnjama progovorila na chatu Dnevnik.hr-a

Holy: Istražuje se prijete li mi interesni lobiji ili nestabilni pojedinci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Procjena će pokazati da li se radi o utemeljenim prijetnjama ili više o nervoznim prishičko nestabilnim pojedincima, rekla je ministrica Holy.

Mirela Holy, ministrica zaštite okoliša i prirode, povodom Dana planeta Zemlje sastala se na Plitvičkim jezerima s predstavnicima organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom okoliša i prirode, a između ostaloga razgovaralo se i o prijedlozima novih Zakona o otpadu, Zakona o zaštiti okoliša te Zakona o zaštiti prirode.

Pročitajte i ovo Životinje u Hrvatskoj Ugrožena vrsta Rijedak prizor na Plitvičkim jezerima: Pogledajte kako izgleda ugroženi ljepotan, uhvatile su ga šumske kamere Mirela Holy u Dnevniku Nove TV - 1 Gošća Dnevnika Nove TV Mirela Holy o SMS-ovima: "Vidi se da su pokušavali komunicirati tako da ako to dođe jednom u javnost, ispadne da su se samo informirali"

Reakcije pojedinih udruga na nove prijedloge Zakona o zaštiti okoliša su dosta oštre, a protive se novoj europskoj regulativi koja nalaže termičku obradu otpada. No, ministrica Holy ima puno većih problema. Na novinarsko pitanje o prijetnjama o kojima je progovorila na chatu na špici Dnevnik.hr-a kazala je kako su tražili sigurnosnu provjeru od MUP-a.

'Mi smo tako nešto i očekivali s obzirom da novim Zakonom o otpadu zadiremo u određene interesne sfere različitih lobija, tako da kažem, pa će procjena pokazati da li se radi o utemeljenim prijetnjama ili su to više, kako da kažem, nervozni, psihičko nestabilni pojednici', reaal je ministrica Mirela Holy koja je ipak najavila brojne promjene u svom resoru.

One se, prije svega, odnose na poboljšanje u zaštiti okoliša. Poručila je da je gotovo završena prva mjera takozvanog 'ozelenjavanja' prometa, koje je iznimno važno zbog toga što je promet već dugi niz godina najveći zagađivač zraka u Hrvatskoj.

Kazala je da je nezadovoljna funkcioniranjem baze podataka u Agenciji za zaštitu okoliša, kao i da će inzistirati na uređenju. A stigla je i jedna pohvala, i to za gotovo 30 tisuća volontera koji su se jučer uključili u veliku akciju čišćenja okoliša.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene