Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr)
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je jučerašnju najavu da bi do kraja ove godine zaposlenici u sustavu odgoja i obrazovanja trebali dobiti status službene osobe.


"Važno je da škola bude sigurno okruženje za učenike, učitelje i ostale zaposlenike, zato s velikim zadovoljstvom pozdravljam prihvaćanje inicijative od strane Ministarstva pravosuđa i najavu da bi učitelji, nastavnici, odgajatelji i stručni suradnici, to jest radnici u sustavu obrazovanja i odgoja do kraja godine trebali postati službene osobe", kazala je ministrica Blaženka Divjak.

Vezani članci Blaženka Divjak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Blaženka Divjak: Moramo nastaviti dijalog i pokazati poštovanje prema učiteljima Milan Bandić (Dnevnik.hr) Bandić o štrajku u školama: ''Neka premijer to riješi još danas i lupi šakom o stol''

"Izmjena tog dijela Kaznenog zakona je bitna poruka odgojno obrazovnim radnicima diljem Hrvatske i važan dio nedavno predloženog Akcijskog plana za prevenciju nasilja u školama", priopćili su iz ministarstva te dodali da je "sad pred nama i iskorak u podizanju plaća učitelja".

"U suradnji sa sindikatima, te uz podršku HNS-a, predložila sam premijeru i Vladi povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6% što bi u prosjeku značilo povećanje plaća od 600 kn u sljedećih godinu dana. Naime kurikularna reforma koja od rujna ulazi u sve škole znači i bitno unapređenje načina rada u školama pa samim time i povećava složenost poslova svih u sustavu odgoja i obrazovanja" izjavila je ministrica Divjak.