Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak pred Vladom je komentirala kritike premijerovog savjetnika za obrazovanje Radovana Fuchsa koji je u Dnevniku Nove TV kazao kako " nije pristaša srljanja nego laganih koraka".

Galerija


"Ministrica jako impulzivno nastoji implementirati sve neke ideje, ja bih išao nešto lakšim tempom", rekao je Radovan Fuchs i dodao kako bi on još godinu dana pričekao s uvođenjem Škole za život.

Vezani članci Škola za život (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Reforma ostala u sjeni štrajka: Što se sve promijenilo u školama – od rubrika u imeniku do velike novosti za prvašiće Blaženka Divjak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Blaženka Divjak: Moramo nastaviti dijalog i pokazati poštovanje prema učiteljima

"Nisam vidjela to. Bio je ministar, bio je na potezu i mogao je igrati", kazala je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak ispred Vlade.

 

Ministrica je najavila i kako će škola početi 9. rujna te je dodala kako smatra da treba razgovarati o zahtjevima Sindikata.

"Ministar financija mora razmišljati holistički, ali ako ne razvijamo sustav i ne razmišljamo razvojno možemo imati vrlo stabilan proračun i nemamo perspektivu", kazala je Divjak.

Ministrica obrazovanja prokometirala je slučaj bivšeg ministra Lovre Kuščevića kojem su policija i Uskok pročešljali imanje zbog nekretninskih afera. Divjak ne smatra da je Kuščević više uteg Vladi jer "nadležna tijela rade svoj posao".