Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštro po koalicijskom partneru

Ministri o Pupovcu: "Ne trebaju nam takve igraonice", "U Hrvatskoj nije izvanredno stanje"

Dražen Bošnjaković, Milan Kujundžić, Blaženka Divjak (Foto: Pixell)
Dražen Bošnjaković, Milan Kujundžić, Blaženka Divjak (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dražen Bošnjaković, Milan Kujundžić, Blaženka Divjak (Foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Ministri Dražen Bošnjaković, Milan Kujundžić i Blaženka Divjak komentirali su uoči sjednice Vlade izjave Milorada Pupovca i nasilje nad pripadnicima srpske manjine.

"Osuđujem svaki napad, svaku prijetnju i svaku prisilu. Što se toga tiče, postoje organi koji prate te postupke", kazao je Bošnjaković. "Neki se trude stvoriti sliku da je u Hrvatskoj neko posebno stanje, a naravno da nije", ističe ministar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U 27 godina 247 ministara Doznajte koliko u Hrvatskoj ''traju'' ministri Slika nije dostupna Pljesak nakon prisege Sabor potvrdio nove ministre, Plenković skupio 78 ruku

Na pitanje trebaju li Hrvatskoj oštrije kazne za zločine iz mržnje, Bošnjaković je rekao: "Ja se zalažem za generalno oštriju kaznenu politiku. Moramo izricati kazne koje odvraćaju sve evenutalne buduće počinitelje".

"Ja mislim da nama u Hrvatskoj ne trebaju takve igraonice, mislim da se Milorad Pupovac neprimjereno zaigrao", kazao je Kujundžić.

Na pitanje treba li se Pupovac ispričati, Kujundžić je odgovorio: "Nije važno što je bilo, važno je da se takve stvari ne ponove“.

Ministrica Divjak ponavlja kako se u društvu treba njegovati stopa nulte tolerancije na nasilje, a da u javnome životu moramo paziti na svaku izgovorenu riječ. "Tu treba stvarno biti oprezan“, kazala je ministrica.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene