Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz grada heroja

Ministri u Vukovaru: 'Svakako ćemo objaviti registar branitelja, Vukovarci bi to prvi htjeli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica ministra danas su zajedno posjetila Vukovar.

Ministar obrane Ante Kotromanović, ministar turizma Veljko Ostojić, ministar zdravlja Rajko Ostojić i ministar branitelja Predrag Matić danas su posjetili Vukovar gdje su obišli memorijalno groblje i Spomen dom na Ovčari te su položili vijence i zapalili svijeće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Registar branitelja neće biti javan Medved najavio novi Zakon o braniteljima, Matić poručuje: "Mogući Barišićev plagijat je mala beba za to" Slika nije dostupna Oglasilo se Ministarstvo PROVJERILI SMO Kako je moguće da nakon 25 godina broj branitelja još uvijek raste?

>> Bulić: HTZ nije znao da je Vukovar dobio nagradu na berlinskom festivalu

Ministar Matić poručio je kako će se svakako objaviti registar branitelja, za što ima potporu branitelja. Rekao je da su Vukovarci prvi koji to žele kako bi se znalo tko je častan i pošten branitelj. Ministar Kotromanović govorio je o racionalizaciji vojske u prvih 100 dana Vlade te je najavio moguće novo državno odličje, odličje Blage Zadre. Kotromanović se dotaknuo i teme žena u Hrvatskoj vojsci, spomenuo je da se u Afganistanu nalazi 16 žena i da postoji mogućnost da dobijemo prvu ženu generala.

Ministar zdravlja najavio je smanjivanje lista čekanja na način da će se pacijenti iz bolnica u Vinkovcima ili Osijeku slati i u Vukovar na preglede, gdje su manje gužve. U Vukovaru je bio i ministar turizma koji je spomenuo kako su japanski delegati odabrali Vukovar kao jednu od tri najbolje lokacije u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene