Pred ministrima je godišnji odmor, no u Banskim dvorima uvjeravaju – bit će to radno ljeto s obzirom na posao koji ih čeka u drugom dijelu godine.

Galerija


Došlo je vrijeme i za to – s Markova će trga ministri na godišnji odmor. "Ako nešto bude dramatično vratit ćemo se", kazao je premijer Andrej Plenković.

Vezani članci Sjednica Vlade Vlada na sjednici prihvatila prijedlog kojim Osijek postaje prvi hrvatski 5G grad Siv Jensen, šefica norveške Napredne stranke Zbog povratka podupirateljice terorista u zemlju pala norveška vlada

Punih 18 dana neće biti na okupu. Prije razlaza proslavili su rođendan ministra uprave Lovre Kuščevića. Zbog rođendana ili ne, premijer je s Kuščevića skinuo stari teret problema sa skupim i glomaznim državnim aparatom, koji je dao Tomislavu Tolušiću.

Šef Vlade odmor će provesti u vili Costabella. U državnoj rezidenciji bio je i lani, tragom svojih prethodnika. "A od tamo ću otići na nekoliko događanja", rekao je Plenković.

Ljeto nisu rezervirali samo za uživanje, kažu u Banskim dvorima. "Uvijek radim", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

I ministar turizma Gari Cappeli otkrio je kako će provesti slobodne dane: ''Poluradno mogu reći, posjet svim destinacijama na moru i tako. Rješavat ćemo usput i koji problem koji će možda nastati na terenu. U svakom slučaju, zato i jesam tu."

Jer Plenković je bio jasan: u rujnu moraju podnijeti izvještaj o tome što su napravili u resorima. ''Premijer je ozbiljan, ali i ja sam ozbiljna od samog početka oko reformi...", rekla je prije sjednice Vlade ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Čuvara kao u vrijeme bivših Vlada neće ostaviti. "Nemojte da komentiram bivše", rekao je Goran Marić, ministar državne imovine.

Dežurati nitko neće, ali od poziva neće moći pobjeći 24-godišnji Marko Milić, novi glasnogovornik Vlade.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.