Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Provjerili smo

Kako naši ministri barataju engleskim jezikom?: "Svi ga znaju, a ustvari ga ne znaju"

Vidjeli smo kako ministar Ćorić "barata" engleskim jezikom. Pa smo odlučili provjeriti kako engleski "ide" i drugim ministrima.

Sastao se s visokim predstavnikom Europske unije za vanjsku politiku i s njim razgovarao na engleskom. No na službenom dijelu ministar Damir Krstičević odabrao je govoriti hrvatski. Na pitanje zašto, nasmijao se. A tada je uskočio i Jozep Borell.

Pročitajte i ovo Darko Milinović Počela je paljba FOTO Milinović objavio golišave fotografije sebe i ministra Habijana: "Za usporedbu evo slika, da se ne moram skidati pred vama" Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

"Kako čudno, hrvatski ministar govori na hrvatskom?!“, ubacio se Borell.

"Postavili ste dosta dobro pitanje i koliko ja znam hrvatski jezik je službeni jezik Europske unije. Ja sam ponosan“, rekao je Krstičević.

Kako se snalazi pokazao je danas i ministar Tomislav Ćorić na sastanku s mladom aktivisticom Gretom Thunberg.

Otkako je počelo predsjedanje Europskom unijom, na engleskom je progovorila većina ministara. Govore smo pustili stručnjakinji. Kaže da nije loše i naglasak ne smeta dok god se ne gubi smisao. Ipak ministrici Blaženki Divjak i ministru Gordanu Grliću Radmanu bi preporučila bolju pripremu.

"Mi u Hrvatskoj imamo jako veliki problem da svi znaju Engleski, a ustvari ga ne znaju. Kad pričamo o višim funkcijama onda bi morali jednostavno otići na govorne vježbe, na tečaj“, kaže Patricija Šobak iz škole stranih jezika.

Iznenadio ju je ministar Božinović.

"Ne zvuči umjetno i ne zvuči kao da si prevodi to cijelo vrijeme u glavi. Jednostavno zvuči jako uvježbano“, rekla je Šobak.

U prošlosti je od naših političara bilo legendarnih izjava, ali i se, poput Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, znaju pokazati i baratati s nekoliko jezika. A imali smo mi i premijera kojem nije najbolje išao hrvatski. Pa je možda Krstičević i u pravu da treba promovirati i naš jezik.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene