Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri pred novinarima

Obuljen Koržinek nahvalila Beroša, Aladrović komentirao zapošljavanje supruge

Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture
Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Foto: DNEVNIK.hr
Nakon sastanka Užeg kabineta Vlade nekoliko ministara odgovaralo je na novinarska pitanja.

Ministar rada, mirovinskog sustava i socijalne skrbi Josip Aladrović vezano za slučaj smrti dvogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške naglasio je kako su u proteklom razdoblju vođeni intenzivni razgovori sa svim dionicima vezanima za sustav socijalne skrbi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!" Davor Božinović izjave nakon vlade Smije li Bulj postaviti građansku stražu na granici? "Previše je tu populizma i politikantstva"

"Sustav je spreman za reformski zahvat, pripremamo akcijski plan koji će predstavljati široki zahvat, koji ćemo uskoro predstaviti", rekao je Aladrović.

Dodao je kako će za reformu trebati dug period, kao i kvalitetan pristup svih. Spomenuo je i prosvjed radnika iz sustava socijalne skrbi te rekao da je to njihovo pravo.

Novinari su ga pitali o slučaju Severine i Milana Popovića vezano za pokušaj utjecaja na vještaka te je kazao da u srž slučaja ne želi ulaziti.

Odgovorio je i na navode da je HDZ u Zagreb isprepleten sa strankom Milana Bandića i komentirao zapošljavanje njegove supruge na mjesto voditeljice Bazena Utrina.

"Moja supruga je zaposlena putem javnog natječaja, kad ja nisam bio ministar u Vladi. Apsolutno to ne može biti u doticaju s HDZ-om. Ovo zapošljavanje moje supruge se dogodilo putem javnog natječaja prije nego što sam ja postao aktivan političar“, poručio je Aladrović.

Fuchs: Očekivao sam veći interes za cijepivo u prosvjeti

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je kako je ministarstvo poslalo podatke HZJZ-u o interesu zaposlenih u školstvu za cijepljenje. Kazao je kako je interes po županijama različit i da je osobno očekivao veći interes.

"Očekivao sam puno veći interes i u jadranskim županijama jer cijepljenjem turističkih djelatnika i prosvjetnih djelatnika dižete prosjek županije", rekao je Fuchs.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je kako će sutra biti u Jasenovcu u 9 ujutro kako bi komemorirali žrtve. 

"Taj dan posvetit ćemo sjećanju na žrtve i nije dan za licitiranje za ičiju agendu", kazala je. 

Upitana o podršci ministru zdravstva Viliju Berošu, ministrica je kazala kako je svatko u Vladi njezin član dok ima podršku premijera. 

"Ministar Beroš jedan je najodgovornijih u odgovoru na ovu krizu, i kao njegova kolegica mogu reći da je u to je uložio sve svoje znanje i energiju. Ipak, konačna je procjena na predsjedniku Vlade, a onda i na Saboru", rekla je Obuljen Koržinek. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene