Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjenica Vesna Nađ

NAKON OSTAVKE Ministarstvom branitelja trenutno upravlja SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naime, ministarstvo nakon ostavke Mije Crnoje preuzima njegova zamjenica Vesna Nađ.

Mijo Crnoja ministar ostat će zapamćen kao ministar s najkraćim mandatom u povijesti Hrvatske. Ostavku je dao tri dana nakon što je i službeno preuzeo ministarstvo branitelja. Nije nazočio čak niti jednoj sjednici Vlade. Premijer Orešković kazao je da će se ime novog ministra znati u sljedećih nekoliko dana. Novi će ministar tada pred Sabor, a nakon što mu zastupnici izglasaju povjerenje, položit će i prisegu.

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Dodajmo ovome kako ministarstvom branitelja trenutačno upravlja SDP. Kako je objavio Bojan Glavašević na svom twitter profilu "Samo još jedan detalj: ostavkom Crnoje, upravljanje Ministarstvom branitelja preuzela je njegova zamjenica Vesna Nađ, članica SDP-a".

A Vesna Nađ je, uz Bojana Glavaševića i bivšeg ministra Predraga Matića, bila jedna od osoba čiju su ostavku tražili branitelji koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja.

Mijo Crnoja je podnio ostavku premijeru nakon dva dana političkih razgovora u Banskim dvorima i nakon manje od tjedan dana na funkciji. Po izlasku iz Vlade dao je kratku izjavu, no odbio je dati podrobnije objašnjenje i odgovarati na pitanja brojnih novinara.

'Predočio sam sve dokumente koji su ocjenili znači da nema nikakave krivice koju mi vi stavljate, insinuirate, stavljate mi na teret. Međutim ja ne želim biti uteg ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega Hrvatska vlada ne bi uspjela i Hrvatska država krenula na bolje i ja sam premijeru dao ostavku i evo ovim putem samo još želim pozdraviti hrvatske branitelje', rekao je Crnoja u četvrtak navečer pred Banskim dvorima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene