Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo zdravstva: Dječje mlijeko Babylove 1 ne sadrži enterobakterije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je danas kako je nakon službene kontrole ustanovljeno da u Hrvatsku nije uvezena sporna pošiljka zamjenskog mlijeka Babylove 1 proizvođača Humana, za koju se sumnjalo da sadrži povećani broj enterobakterija.

Rezultati provedenih ispitivanja su negativni, pa je stoga konzumacija hrane Babylove za dojenčad na području Hrvatske potpuno sigurna, ističe Ministarstvo zdravstva.

Pročitajte i ovo Domaćeg sira i mlijeka sve manje - 4 Rastu cijene Skuplje je i domaće mlijeko, sir, vrhnje... Proizvođači poručuju: "Cijena mlijeka bi danas trebala biti minimalno pet kuna" Ilustracija ODLUKA VLADE Sada je i službeno: Pogledajte nove najviše cijene ulja, mlijeka, brašna, šećera..

Ministarstvo također u priopćenju zahvaljuje trgovačkom lancu Dm - drogerie markt na suradnji i brzom reagiranju, jer je u trenutku kada je saznala da postoji sumnja u enterobakteriju s polica povukla cijelu liniju proizvoda dječje hrane Babylove. 

Enterobakterije, iako su normalna mikroflora probavnog sustava u ljudi i životinja, i najčešći uzročnici teških infekcija. Vrlo su brojna skupina bakterija i do danas se zna za oko 130 vrsta ali taj broj i dalje raste. U namirnice najčešće dospiju zbog fekalnog zagađenja, tj. nedovoljne higijene tijekom proizvodnje, čuvanja i/ili rukovanja s namirnicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene