Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimila Nova TV

Ured ministra Zmajlovića bit će na 22. katu i imat će tuš kabinu: 'To nije luksuz'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanitarni čvor s WC-om i umivaonikom svakako nije kupaonica, a ako se u njemu nalazi i tuš to u današnje vrijeme ne predstavlja luksuz, to je standardni oblik opreme uredskih prostora, kaže glasnogovornica ministarstva.

U povodu preseljenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Državnog zavoda za zaštitu prirode, Agencije za zaštitu okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u poslovnu zgradu Zagrebtower, danas je glasnogovornica ministarstva Dijana Sušac ponovno ustvrdila da će to preseljenje državnom proračunu godišnje uštedjeti oko 3,5 milijuna kuna, odnosno 35 posto sredstava za troškove ministarstva i pratećih institucija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razgovori nakon drugog kruga? Član Predsjedništva SDP-a o službenom razgovoru s Možemo!: ''Sada je svaki dogovor zapravo jalov'' Slika nije dostupna Novo miješanje karata SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije: ''Pokazalo se da su promjene moguće. Stjepan Kožić se već prilično umorio''

Nakon brojnih kritika o preseljenju, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i novinare je provelo kroz nove prostore u koje se useljavaju za mjesec dana.

Ugovor o najmu osam katova u Zagrebtoweru, površine 9.400 četvornih metara gdje će biti smješteno 620 djelatnika, sklapa se na pet godina, a godišnje se u državnom proračunu mora osigurati oko 6,3 milijuna kuna, umjesto dosadašnjih oko 9,7 milijuna kuna, što je 35 posto manje novca, rekla je Sušac novinarima.

Zmajlović: Tijekom listopada selimo u zgradu Zagreb Tower

Dijelovi ugovora, kao što su uvjeti zakupa po pojedinačnim stavkama, na zahtjev najmodavca su proglašeni tajnim što je, po riječima Sušac, logično jer se radi o privatnoj kompaniji koja posluje na tržištu i štiti svoje poslovne interese od konkurencije.

No, svi podaci o troškovima ministarstva i njegovih institucija dostupni su javnosti, tvrdi Sušac.

Najavila je da će do kraja godine Ministarstvo zaposliti još 30 ljudi, jer trenutno zapošljava 276 djelatnika, a Vladinom uredbom propisan je broj od 353 djelatnika.

Zmajlović će imati tuš kabinu

Sušac je novinarima pokazala nove prostore u Zagrebtoweru. Na 22 katu bit će smješten ured ministra Mihaela Zmajlovića, koji će jedini na raspolaganju imati tuš kabinu.

'Sanitarni čvor s WC-om i umivaonikom svakako nije kupaonica, a ako se u njemu nalazi i tuš to u današnje vrijeme ne predstavlja luksuz, to je standardni oblik opreme uredskih prostora', rekla je Sušac.

Odbila je optužbe u medijima da bi preseljenje u Zagrebtower moglo postati 'jedan od najvećih Vladinih skandala' istaknuvši kako je sve provedeno sukladno pravilima i propisima, a osigurani su najbolji uvjeti na tržištu.

Na upit što će se dogoditi nakon isteka najma, Sušac je izrazila nadu da će tada država moći investirati u obnovu nekih svojih zgrada, što će omogućiti preseljenje ministarstva u državni prostor.

Prije odluke o preseljenju ministarstvo je tražilo prostor od DUUDI-ja, no on im je poručio da država nema adekvatan prostor tražene veličine i spreman za korištenje.

Nije se išlo u obnovu prostora u Krajiškoj ulici, što je zagovarala bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, jer se radilo o dvije zgrade koje je trebalo obnoviti, a naknadno su utvrdili da bi za troškove obnove trebalo osigurati 27 milijuna kuna, dok bi pretvaranje tih zgrada u 'zelene zgrade' stajalo čak 40 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene