Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo: Radovi u Erdoedyevoj protivno izdanoj dozvoli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je da su radovi koji su uzrokovali urušenje zgrade bivše tekstilne tvornice 'Nade Dimić', zaštićenog spomenika kulture, na gradilištu u Erdoedyevoj ulici u Zagrebu izvođeni protivno izdanoj dozvoli, što je kršenje Zakona o gradnji.

Ministarstvo napominje kako je završilo izvođenje hitnih mjera te da se dijelom u izvođenje hitnih mjera uključio i izvođač. 

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Slika nije dostupna Bivša tvornica Nada Dimić Buknuo požar u Kerumovoj tvornici u Zagrebu

Budući da investitor nije postupio po nalogu inspekcije za provedbu hitnih mjera, angažirana je ugovorna tvrtka Ministarstva, dodaje se.

'Građevinska inspekcija priprema prijave protiv sudionika u gradnji, investitora, izvođača i nadzornog inženjera, a sva dokumentacija bit će dostavljena i Državnom odvjetništvu. O visini sankcija odlučuju nadležni sudovi', navodi se u priopćenju Ministarstva. 

>> Video: Urušavanje zgrade u Zagrebu 

>> Zgrada se urušila zbog nezakonitog potkopavanja temelja 

>> 'Nismo znali da je ovdje u Zagrebu tako mekano' 

>> Građevinska inspekcija nastavlja postupak u Erdoedyjevoj ulici

Ministarstvo podsjeća kako je građevinska inspekcija provela istražne radnje i nadzor nad raspoloživom dokumentacijom. U nadzoru je utvrđeno da je grad Zagreb za gradnju u navedenoj ulici izdao građevnu dozvolu investitoru Poslovnom centru 'Krešimir' d.o.o. u Zagrebu, u Amruševoj 7.

'Građevinska inspekcija je 1. listopada 2007., odmah nakon dojave o urušenju na gradilištu u Erdoedyjevoj ulici izišla na teren i na mjestu događaja naredila provedbu hitnih mjera: zatrpavanje ogradnog zida kako bi se spriječilo daljnje urušavanje, zatvaranje gradilište i zabrana daljnje gradnje. Organizirano je i mjerenje stabilnosti gradilišta koje je obavila ovlaštena geodetska tvrtka. Mjerenja su pokazala da je okolni teren stabilan', stoji u priopćenju Ministarstva.

Na gradilištu budućega poslovnog centra 'Krešimir' u Erdoedyjevoj ulici urušio se 1. listopada dio zgrade bivše tekstilne tvornice 'Nade Dimić', zaštićenog spomenika kulture. 

Urušenje se dogodilo kad je radnim strojem iskopana zemlja uz temelje zgrade zbog izgradnje podzemne garaže. U urušavanju nitko nije ozlijeđen.

Na području bivše tvornice već se dva i pol mjeseca izvode radovi na izgradnji poslovnog centra investitora tvrtke splitskog poduzetnika Željka Keruma, TP 'Kerum'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene