Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi problemi za Bandića

Ministarstvo financija: Radovi na Cvjetnom i izgradnja fontane financirani protuzakonito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gdje Vladi zapinje uspjelo je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Nakon četvrtog kruga pregovora uspio je sa sindikatima dogovoriti rezanje prava radnika.

Deset i pol tisuća ljudi na gradskom proračunu ostaje bez božićnica, darova za djecu i jubilarnih nagrada. Tek što je riješio jedan, pojavio se drugi problem. Morat će dokazati da nije, kako tvrdi inspekcija Ministarstva financija, nezakonito uzeo 25 milijuna kuna za radove na Cvjetnom trgu i izgradnju fontane kod Sveučilišne knjižnice.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Slika nije dostupna Uhvatilo ga osiguranje Incident na otvaranju: Muškarac urinirao u fontanu na Britancu

Radovi na Cvjetnom trgu i gradnja fontane kod sveučilišne knjižnice financirani su protuzakonito, tvrdi inspekcija ministarstva financija.  'Sve ćete to pitat kolegu Kojića, Ured za finacije će riješiti svoj problem, riještiti korespondenciju s ministarstvom', rekao je Bandić.

>> Bandić: Ne želim trošiti riječi oko Cvjetnog trga i fontana kod NSK

Ali izvješće još nije pročitao ni pročelnik Kojić. Ipak tvrdi kako je sve po zakonu, a s državom će ako treba na sud. 'Što da radimo drugo, neko mora. Oni kažu nije mi kažemo je po zakonu, zato i postoji sudstvo i trodioba vlasti da ta sredina utvrdi da li jeste ili nije', tvrdi Slavko Kojić, pročelnik Ureda za financije.

S državom će na sud i zbog 330 milijuna kuna koje, kako tvrdi ministarstvo financija, grad Zagreb duguje državi. 'Obaveza kako tamo piše vraćanja, ja ne znam zašto vraćanja kad nam nisu ništa dali', dodaje Kojić.

Sa sindikatima neće morati na sud. U četvrtom mirenju pristali su na uvjete grada.10 i pol tisuća radnika na gradskom proračunu ostaje bez božićnica, jubilarnih nagrada, i darova za djecu. Ostaje im 1200 kuna regresa.

'Prvi put u gradskoj upravi se mora stegnuti remen i bolje ga je stegnuti na sada ne jednu nego za 6 mjeseci na tri rupice' kaže Bandić. Protivnicma je poručio da će se kao gradonačelnik boriti za svaku kunu i lipu zagrebačkog proračuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene