Jaja (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)
Jaja (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da se, zbog prisutnosti salmonele, povlače s tržišta svježa konzumna jaja Lukač A klase, a koja proizvodi i pakira Lukač d.o.o., Ostrovička 1, Zagreb.


Mjera opoziva i povlačenja provodi se u skladu s Nacionalnim Programom kontrole salmoneloze u jajima konzumnih nesilica vrste Gallus gallus u Republici Hrvatskoj, a nakon što je laboratorijskim pretraživanjem potvrđena prisutnost bakterija roda Salmonella ser. Enteritidis, navode u priopćenju.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Prevarom se dočepali gotovo pola milijuna kuna državnih poticaja od Ministarstva poljoprivrede Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Hrvatska će izvoziti mlijeko i mliječne proizvode u Kinu: ''Ovo je veliki uspjeh od kojeg će industrija imati koristi''

Detaljne informacije o povratu proizvoda, kupci mogu pronaći na maloprodajnim mjestima, na brojevima telefona 01/309 8884, 01/309 8886 te na e-mail lukac@zg.t-com.hr. (Hina)

Preslatki prizori ljubimaca koji nestrpljivo čekaju vlasnike