Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet korupcija

Ministarstvo: Osječka Ljetna škola radila je ilegalno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti i obrazovanja otkrilo je kako su studenti i nastavnici osječkog Ekonomskog fakulteta, polagali ispite 'sa strane', odnosno zarađivali na taj način.

Studentima su profesori nudili polaganje ispita putem Ljetne škole, gdje su za 3600 kuna mogli položiti dva ispita, dok su neki od nastavnika u 15 dana rada mogli zaraditi i najmanje toliko tisuća kuna. Studentima se nudilo da polažu ispite koje nisu stigli dati u regularnom roku.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore

'Ljetna škola nije ustrojena kao sveučilišni studij, pa ispiti koji su se tamo polagali ne mogu biti pravno valjani program formalnog visokog obrazovanja, a njegovim se završetkom ne mogu ispunjavati studijske obveze niti se mogu priznavati kao položeni određeni ispiti iz studijskog programa', stoji u nalazu Ministarstva, koje prenosi Jutarnji list.

Dakle, djelovanje ljetne škole van je okvira zakona, prema Ministarstvu, a ispiti, koji su studenti polagali u toj školi, jednako su pravno nevažeći, iz razloga navedenih u nalazu Ministarstva. Ocjene osječki studenti nisu, međutim dobivali direktno, već su dobivali certifikat, koji bi im se na jesenskom roku priznavao, a ispiti koje bi položili, tretirali su se kao da su položeni u regularnom roku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene