Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju da će Bandić postupiti u skladu s tim

Ministarstvo: Odluka da se cijene vrtića ne mijenjaju zakonita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo financija danas se pozitivno očitovalo o odluci zagrebačke Gradske skupštine o ostvarivanju prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga gradskih predškolskih ustanova što znači da su tri ministarstva utvrdila da je zakonita skupštinska odluka prema kojoj se cijene vrtića ne mijenjaju, priopćeno je danas iz zagrebačke Gradske skupštine.

'Očekujemo da će i gradonačelnik, kao legalist, postupiti sukladno toj odluci i napokon prestati osporavati pravo Skupštine na određivanje cijene vrtića u gradu. Svako drugo postupanje bilo bi protuzakonito', poručili su u priopćenju iz zagrebačke Gradske skupštine klubovi gradskih zastupnika SDP-a, Hrvatske stranke umirovljenika i Nezavisne liste Tatjane Holjevac, zatim Nezavisne liste Josipa Kregara, kao i iz kluba gradskih zastupnika HNS-a.

Najprije je ministar uprave Davorin Mlakar poslao Gradskoj skupštini očitovanje da se uvažava njihova odluka i cijene vrtića ostaju po starom što znači da će roditelji za jaslice plaćati 200 kuna, a za vrtiće 400, a potom se očitovalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa navodeći kako oni nisu nadležni za cijene vrtića. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objašnjenje Bandić o plaćanju više cijene za vrtiće Slika nije dostupna Afera o zagrebačkim vrtićima 'Što vi mislite? Da sam ja idiot, kreten, majmun bez dostojanstva?'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene