Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Modernizacija OS RH

Ministarstvo obrane predstavilo realizaciju nekoliko projekata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće za obranu pod predsjedanjem Predsjednika Republike Stjepana Mesića na trećoj sjednici dalo je, među ostalim, suglasnost na prijedlog Odluke o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravlja Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, priopćeno je danas iz Predsjednikova ureda.

Vijeće je također, od važnijih realiziranih zaključaka, dalo i suglasnost na Odluku o objektima namijenjenim za predaju poduzeću 'Pleter - usluge' d.o.o. od kojih je dio do sada bio u sastavu društva 'Club Adriatic' d.o.o. Ostali objekti kojima je do sada upravljalo društvo 'Club Adriatic' d.o.o. prenijeli bi se u Agenciju Vlade RH koja će upravljati cjelokupnom državnom imovinom. Sredstva od davanja vojnih nekretnina u koncesiju bila bi isključivo namijenjena za potrebe modernizacije i opremanja Oružanih snaga RH. Za pojedine djelomično realizirane zaključke utvrđena je daljnja dinamika realizacije.

Pročitajte i ovo Zgrada u Podbrežju Prrojekt od 40 milijuna eura Grad Zagreb kreće u izgradnju gotovo 300 stanova za jeftiniji najam, objavljena lokacija Problem Damira Krstičevića s nekretninama - 1 Nekretnine ponovno privukle pozornost Bivši ministar Miljavac o Krstičevićevoj kupovini jeftinog stana: "Puno generala je dobilo stanove po tom pravilniku, nije on bio iznimka"

Ministar obrane predstavio je realizaciju projekta 'Borbeno oklopno vozilo pješaštva', projekt 'Obalni ophodni brod 00B39', projekt 'Višenamjenski borbeni zrakoplov' te projekt 'Helikopterski prijevoz Oružanih snaga Republike Hrvatske u potpori civilnim institucijama RH'.

Na prijedlog Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu dana je podrška projektu trogodišnjeg studija 'Nacionalne obrane i sigurnosti' i potpora pokretanju procedure dobivanja dopusnice za navedeni studij. Nakon rasprave zaključeno je kako su Oružane snage Republike Hrvatske, kroz procese reformi, postigle zahtijevani stupanj spremnosti koji im omogućava interoperabilnost s oružanim snagama država članica NATO Saveza i Europske unije.Sjednici su bili nazočni svi članovi Vijeća, stoji u priopćenju iz Predsjednikova ureda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene