Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijeće za obranu pod predsjedanjem Predsjednika Republike Stjepana Mesića na trećoj sjednici dalo je, među ostalim, suglasnost na prijedlog Odluke o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravlja Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, priopćeno je danas iz Predsjednikova ureda.


Vijeće je također, od važnijih realiziranih zaključaka, dalo i suglasnost na Odluku o objektima namijenjenim za predaju poduzeću 'Pleter - usluge' d.o.o. od kojih je dio do sada bio u sastavu društva 'Club Adriatic' d.o.o. Ostali objekti kojima je do sada upravljalo društvo 'Club Adriatic' d.o.o. prenijeli bi se u Agenciju Vlade RH koja će upravljati cjelokupnom državnom imovinom. Sredstva od davanja vojnih nekretnina u koncesiju bila bi isključivo namijenjena za potrebe modernizacije i opremanja Oružanih snaga RH. Za pojedine djelomično realizirane zaključke utvrđena je daljnja dinamika realizacije.

Vezani članci Građevinske nezgode ''Ne plaćajte majstore alkoholom!'': Naučili skupu lekciju pa je podijelili sa svima Američka vojska u Zadru - 2 Impresivne slike iz Zadra: Američka vojska stigla u Hrvatsku, imaju poseban razlog

Ministar obrane predstavio je realizaciju projekta 'Borbeno oklopno vozilo pješaštva', projekt 'Obalni ophodni brod 00B39', projekt 'Višenamjenski borbeni zrakoplov' te projekt 'Helikopterski prijevoz Oružanih snaga Republike Hrvatske u potpori civilnim institucijama RH'.

Na prijedlog Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu dana je podrška projektu trogodišnjeg studija 'Nacionalne obrane i sigurnosti' i potpora pokretanju procedure dobivanja dopusnice za navedeni studij. Nakon rasprave zaključeno je kako su Oružane snage Republike Hrvatske, kroz procese reformi, postigle zahtijevani stupanj spremnosti koji im omogućava interoperabilnost s oružanim snagama država članica NATO Saveza i Europske unije.Sjednici su bili nazočni svi članovi Vijeća, stoji u priopćenju iz Predsjednikova ureda.