Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo obrane objavilo je poziv za uvođenje u vojnu evidenciju u 2017. godini.


Ministarstvo obrane objavilo je poziv muškarcima rođenima 1999. godine i kasnije radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović odgovorio Banožiću: "Tvrdi da je u zadnji čas dobio prijedlog da se Burčulu produlji mandat. Laže" Mario Banožić O umirovljenju brigadira Burčula oglasilo se i Ministarstvo: ''To nije u nadležnosti načelnika Glavnog stožera OSRH''

"Temeljem članka 21. i 22. Zakona o obrani („Narodne novine“ broj: 73/13, 75/15 i 27/16) POZIVAMO SVE MUŠKE OSOBE, HRVATSKE DRŽAVLJANE, ROĐENE 1999. GODINE I STARIJIH GODIŠTA KOJI DO SADA NISU UVEDENI U VOJNU EVIDENCIJU, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

 Svi pozvani obvezni su se odazvati, a eventualnu spriječenost osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji opravdati područnom odsjeku za poslove obrane.

Poradi uvođenja u vojnu evidenciju pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Obveza uvođenja u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani", navodi se u pozivu Ministarstva.

Dodatne informacije dostupne su na stranicama Ministarstva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju