Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo: Jakupović nam se nije obraćao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu današnje krizne situacije u Kutini, gdje je hrvatski branitelj Ramiz Jakupović zatočio vlastitu obitelj prijeteći da će zapaliti sebe i njih, priopćenjem se oglasilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Ministarstvo je priopćilo je da Jakupović ima uredno reguliran status hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata te da Ministarstvu nije upućivao nikakve druge zahtjeve za pomoć.

Pročitajte i ovo Noa Argamani akcija vojske "Nemojte me ubiti!" Spašeno četvero talaca, među njima i djevojka sa snimke koja je šokirala svijet Izrael bombardirao Rafu - 5 Egzekucije Izrael objavio stravične informacije o taocima u Gazi: Učinili su im to iz osvete

U priopćenju se dodaje da se, po prikupljenim obavijestima, Ramiz Jakupović odlučio na taj čin ponajprije zbog neriješena statusa hrvatskog državljanstva. 

No, on Ministarstvu unutarnjih poslova nije predao traženu dokumentaciju po Zakonu o hrvatskom državljanstvu, a za
to se nije obraćao Ministarstvu branitelja, kaže se u priopćenju.

Ministrica Kosor osobno je spremna pomoći u izlazu iz krize, te je u stalnom kontaktu s pregovaračkim timom Ministarstva unutarnjih poslova, kaže se u priopćenju Ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene