Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjeci izvješća AI

Ministarstvo: Izvidi protiv Loše ne znače da je pokrenuta istraga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa objavilo je danas da je Državno odvjetništvo ukazalo kako se protiv Davora Domazeta Loše provode izvidi, ali da to ne znači da je protiv njega pokrenuta istraga niti da je podignuta optužnica.

'U odnosu na konkretan slučaj Davora Domazeta Loše, u Izvještaju Amnesty Internationala ističe se kako su nadležni organi propustili istražiti optužbe da je Domazet Lošo, po zapovjednoj odgovornosti, bio odgovoran za ratne zločine počinjene u Medačkom džepu. DORH je ukazao na činjenicu kako se povodom navedenih događaja, provode izvidi, pri čemu treba istaknuti kako provođenje izvidnih radnji ne znači da je pokrenuta istraga, niti podignuta optužnica', objavilo je Ministarstvo pravosuđa na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

>> 'Britanci preko AI-a sprječavaju Hrvatskoj put u Europu'

>> Izvidi protiv Davora Domazeta Loše

Ministarstvo navodi da mu je Amnesty International lani 10. prosinca predstavio izvještaj o procesuiranju ratnih zločina u Hrvatskoj te da je u cilju izrade odgovora na taj izvještaj zatražilo očitovanje od svih relevantnih institucija nakon čega je objedinilo sva očitovanja i objavilo ga na internetskoj stranici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene