Vila u Grškovićeovoj 13 u Zagrebu (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)
Vila u Grškovićeovoj 13 u Zagrebu (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Među nekretninama u vlasništvu RH koje je Ministarstvo državne imovine odlučilo ponuditi na prodaju našla se i vila u kojoj se nalazio ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.


Ministarstvo državne imovine u subotu je objavilo javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH, a na popisu se našla i vila na adresi Grškovićeva 13 u Zagrebu, u kojoj se nekad nalazio ured bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića.

Vezani članci Ivo Ivezić - 1 Pokupovao je pola sela i opustošio šumu, susjedi kažu – ruši i svoje i tuđe. Ispričali su nam kako je umirovljeni policajac postao strah i trepet Račun/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Među onima koji duguju Gradu Zagrebu i - Ministarstvo financija, pogledajte koliko su dužni Bandiću

U pozivu Ministarstva navodi se da se radi o vili ukupne površine 650 metara kvadratnih, a početna je cijena 6.211.627,50 kuna, dok jamčevina iznosi 310.581,38 kuna. Pregled nekretnine bit će moguć 20. veljače i 1. ožujka u 12 sati, a rok za podnošenje ponuda je 27. ožujka.

Podsjetimo, bivšem je predsjedniku zakonom koji je stupio na snagu 31. svibnja 2016. godine ukinuto pravo na ured i s njim povezana prava.

Ministarstvo države imovine poručilo je, glede daljnjeg korištenja zgrade u Grškovićevoj, kako je potrebno sagledati njezine kapacitete za moguće nove korisnike i njihove potrebe kako bi njezina namjena bila što svrsishodnija.