Ministarstvo financija izdalo je jedanestogodišnju euroobveznicu na međunarodnom tržištu kapitala u iznosu od dvije milijarde eura. Godišnja kuponska kamatna stopa iznosi 1,5 posto, a ostvareni prinos 1,64 posto.


Dio primitka iskoristit će se za refinanciranje dolarske obveznice koja stiže u srpnju, a izdana je prije deset godina. Ministar financija Zdravko Marić kaže da će se značajno uštedjeti na trošku kamata. Ostatak će se koristiti za financiranje mjera za pomoć gospodarstvu pogođenom koronavirsom.

Vezani članci Zdravko Marić Sabor do sitnih noćnih sati raspravljao o Zdravku Mariću: ''To je napad na moju ljudsku i profesionalnu čast'' Zdravko Marić Plenković brani Marića: ''Pokretanje inicijative je bizarna, a grupa je nalik na cirkus''

"Velik je bio interes ulagača. Bio je 4,2 puta veći od ovog izdanja, dakle preko 8,4 milijarde eura. Ne pamtim tako veliki interes, ali isto tako interes tako kvalitetetnih investitora diljem svijeta, nekoliko velikih i važnih kuća koje su prepoznale sve što je napravljeno i što se radi u Hrvatskoj. Naš imidž je na ovaj način potvrđen u međunarodnim financijskim krugovima", rekao je Marić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju