Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv odgovornih osoba za protupropisno tiskanje različitih svjedodžbi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa poduzet će najstrože mjere, izjavio je glasnogovornik Duje Bonacci.


Budući da je Pravilnikom o sadržaju i obliku svjedodžbi i drugih javnih isprava te pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji u školskim ustanovama jasno propisano da se na istoj plavoj boji tiskaju svjedodžbe za sve učenike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa poduzet će, kako je napomenuo, protiv odgovornih osoba iz škola koje zbog nepoznatih razloga nisu poštovale spomenuti pravilnik najstrože sankcije.

Vezani članci Informer: Stanje s poljoprivredom - 1 Poljoprivrednici na sastanku s ministricom strahuju od zime: "Većina već sad ne može pokriti niti 70 posto troškova" Slika nije dostupna Koje je boje haljina? KOGA BRIGA?! Ne mogu više, zapalite je...

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa do danas je zaprimilo samo jedan upit vezan uz tu problematiku, na koji je odmah odgovoreno. Ministarstvo poziva sve koji imaju informacije o tome u kojim školama nije poštovan pravilnik da se obvezno jave Upravi za inspekcijske poslove kako bi moglo poduzeti odgovarajuće mjere protiv odgovornih u školi. Pravilnik je donesen u ožujku 2010., poprilično jasno je napisan i nije se mijenjao, napominje glasnogovornik tog ministarstva. 

Žutom svjedodžbom pojedine škole namjeravale su navodno obilježiti učenike koji su završili redovitu nastavu, ali imaju poteškoće poput, primjerice, daltonizma, čime je napravljena diskriminacija među učenicima i prekršen Pravilnik o sadržaju i obliku svjedodžbi. Ravnateljima tih škola prijete otkazi.
(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju