Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz njihove perspektive, za neisplatu je kriva Vlada koja se nije sastala.


Ministarstvo branitelja kasno večeras oglasilo se priopćenjem u vezi neisplate stipendija iz Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece. Kažu, zahtjev za uvrštavanje prijedloga uputili su u Vladu, no ona se nije sastala.

Vezani članci Vandali uništili spomenik poginulim hrvatskim braniteljima (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk)1 - 5 Ministarstvo osudilo devastiranje Spomenika hrvatskim braniteljima u Sisku Novi braniteljski centri (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatska dobiva veteranske centre za branitelje: Doznajemo koliko će stajati i kako će izgledati

Prioćenje prenosimo u cijelosti.

Nakon što je na sjednici Vlade Republike Hrvatske 23. lipnja 2016. godine prihvaćeno Izvješće o radu Fonda hrvatskih branitelja iz 2015. godine, Ministarstvo branitelja uputilo je zahtjev za uvrštavanje prijedloga raspodjele sredstava na dnevni red sjednice Vlade Republike Hrvatske. Kako bi se prijedlog uvrstio na dnevni red, zatražena je suglasnost nadležnih institucija (Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo financija i Vladin Ured za zakonodavstvo). Ministarstvo branitelja je, nakon što je zaprimilo navedene suglasnosti, žurno uvrstilo prijedlog raspodjele sredstava Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (dalje: Fond za stipendiranje) na dnevni red slijedeće sjednice Vlade Republike Hrvatske koja se trebala održati 30. lipnja 2016. godine, ali je otkazana. Sljedeća sjednica Vlade Republike Hrvatske održati će se 6. srpnja 2016. godine. Nakon što Vlada Republike Hrvatske da suglasnost na raspodjelu sredstava iz Fonda hrvatskih branitelja, Fond za stipendiranje žurno će objavit listu kandidata koji zadovoljavaju formalne uvjete slijedom natječaja te će se pristupit potpisivanju Ugovora s korisnicima, a zatim i isplati sredstava.

Ministarstvo branitelja, Fond hrvatskih branitelja i Fond za stipendiranje odradili su sve postupke u svojoj nadležnosti kako bi svi korisnici stipendija iste dobili. Molimo Vas za razumijevanje i strpljenje.