Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaju

"Minimalna plaća mora iznositi bar 50 posto prosječne"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada Tomislav Ćorić idućih će godinu dana predsjedati GSV-om.

Potpredsjednici su Damir Kuštrak iz Hrvatske udruge poslodavaca i Krešimir Sever ispred sindikata.

Sever je uoči sjednice poručio da je i ova vlada puno obećavala i da se zasad, ne razlikuje puno od prethodnih koje nisu imale sluha za socijalni dijalog.

Pročitajte i ovo Uskršnji stol sindikalni izračun Koliko će se trošiti za Uskrs: "Najjeftinija uskršnja košarica 116 eura, a najskuplja 395 eura" Slika nije dostupna SVE TANJI NOVČANICI Građani stenju pod teretom poskupljenja, sindikati Vladi poslali odbijenicu: Plenković stigao na sjednicu GSV-a

"Sindikati neće odustati od svojih zahtjeva da minimalna plaća iznosi bar 50 posto prosječne plaće pogotovo nakon usvojenih izmjena u porezu na dohodak koje su išle na ruku bogatijima i da oni siromašniji od njih neće imati nikakve koristi", kazao je Sever prije sjednice GSV-a.

Naglasio je da bi iznos minimalne plaće trebao biti utvrđen što prije zbog planiranja troškova poslodavaca za iduću godinu.

"Nadam se da će Vlada ovaj put stati na našu stranu kad je već kod porezne reforme stala na stranu bogatih i dopustiti značajnije povećanje minimalne plaće", izjavio je Sever.

Sindikati traže da minimalna bruto plaća iznosi 3800 kuna.

Davor Majetić iz Hrvatske udruge poslodavaca rekao je da nisu čuli točan iznos koji predlažu sindikati, ali da su 3800 samo "njihvoe želje".

"Treba gledati koje prosječne plaće. Ako izuzmemo javni sektor, onda je minimalna prosječna plaća već dosegla 50 posto prosječne u realnom sektoru", ustvrdio je Majetić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene