Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s koronavirusom

Ministar Fuchs otkrio kada počinje nova školska godina i hoće li biti novih mjera za učenike

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs je u četvrtak govorio o početku nove školske godine i hoće li se uvesti nove mjere zbog koronavirusa.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs je u četvrtak govorio o početku školske godine.

"Znali smo se jako, jako dugo. Imali smo jedan posebno dobar odnos", rekao je uvodno Fuchs o smrti novinara i urednika Mislava Bage. Izrazio je sućut novinarskoj struci.

"Škola počinje kao što je i planirano - 5. rujna, bez posebnih mjera uz preporuku pridržavanja epidemioloških mjera", nastavio je ministar.

Osvrnuo se i na moguće mjere pomoći roditeljima zbog povećanja cijena.

"Prije ljeta smo donijeli uredbu o korekciji cijene za udžbenike, cijene papira te tiska su otišle prema gore. Sada je veliki problem i čime se bavi Vlada, to su svakako problemi u energetici te veliko povećanje cijene za struju, grijanja i slično", pojasnio je ministar te dodao da sigurno neće itko ostaviti škole bez struje.

Pročitajte i ovo Školski pribor - 3 UDAR NA DŽEP RODITELJA Nova školska godina: Provjerili smo što je sve poskupjelo, cijena jedne važne stvari skočila čak 300 posto

Fuchs se osvrnuo i na mogućnost pozitivnih profesora koji bi mogli nositi FFP2 maske u učionicama. Rekao je da smatra kako bi zaraženi trebali ostati doma. "U školama za sada ne mislimo da bi to trebalo uvesti", zaključio je ministar.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene